El Club de Futbol Atlètic Gironella és una entitat amb un model de futbol propi que s´ha convertit en el seu segell i que el fa destacar per la seva manera particular d´entendre aquest esport.

Enguany, Ferran Prat ha pres el relleu a Guifré Dalmau en les tasques de coordinació del futbol base. «Aquesta temporada, la meva feina ha estat mantenir les bases instaurades per Dalmau», explica Prat.Un club amb personalitat

Els gironellecs responen a una filosofia de futbol basada en la composició d'equips per generacions, és a dir, que els seus grups de competició estan integrats per jugadors/es de la mateixa edat, independentment del nivell. També es diferencia d'altres clubs per seguir un patró de joc determinat com és la sortida de pilota des del darrere. Un estil que s'aplica a tots els equips del club i pel qual l'entitat s'ha caracteritzat des de fa moltes temporades.

Actualment, els de la vila berguedana estan constituïts per vuit equips a la base, un menys respecte de l'any anterior, per l'absència del juvenil a causa de la manca d'efectius per formar un equip amb garanties. «Vam decidir prescindir del juvenil perquè no podíem assegurar una bona progressió als jugadors amb tan pocs efectius i per a nosaltres això és el més important», diu Prat justificant el fet que el club és conscient de les limitacions que té però dins les seves possibilitats, «sempre intentem donar el màxim», destaca Prat. Tot i això, sembla que els gironellencs, pràcticament és segur, podran recuperar l'equip juvenil de cara a la propera temporada.

L'objectiu principal de l'Atlètic Gironella des de l'inici de la temporada ha estat que «els jugadors i tothom vinculat al club s'ho passi bé. La prioritat és que aprenguin uns ítems de comportament bàsics, fer pensar als nens i, a partir d'aquí, l'evolució ve sola», afegeix Prat. «Aquesta evolució no és fruit d'un any, sinó del treball de tots els nostres entrenadors des de fa moltes temporades a través de valors com el respecte, la camaraderia i el compromís», conclou el

Ferran Prat.