El pilot manresà de l'equip Himoinsa Team Gerard Farrés, amb una KTM, va acabar en una brillant segona posició el ral·li Merzouga, una prova corresponent a les Dakar Series, competicions que serveixen per preparar la gran prova sud-americana, en la qual el bagenc va quedar tercer en la darrera edició.

Farrés, guanyador de la tercera etapa de la cursa, va quedar dar-rere del vencedor, el francès Xavier de Soultrait (Yamaha), que va aprofitar la rapidesa general del recorregut per aconseguir 13 minuts i 7 segons de diferència, en el total de la cursa, respecte del català. La tercera posició va correspondre a l'argentí Franco Caimi, també amb una Yamaha, a 22.31 del primer classificat.

La prova va tenir la presència d'altres pilots catalans que solen ser habituals del Dakar. Així, el maresmenc Joan Pedrero, amb una Sherco, va quedar quart a 38.30 del primer classificat. Un dels companys d'equip de Farrés, el cambrilenc Ivan Cervantes, va ser vuitè, a més d'una hora i mitja del primer classificat, i la competició també va veure la presència d'un altre dels habituals de l'enduro, Oriol Mena, que va aconseguir un triomf parcial i va acabar la cursa dotzè.