L'ICL Manresa tanca avui la temporada des del punt de vista esportiu abans de dedicar-se en cos i ànima a salvar la categoria als despatxos, en un estiu que es preveu tan intens o més que dos dels quatre últims. El conjunt bagenc, que haurà disputat quatre partits en els darrers onze dies, arriba curt de forces i d'efectius a veure's les cares amb un rival que està fent la millor temporada de la seva història i que, a més, hi té coses en joc. Sense anar més lluny, després de derrotar dijous el Barça al Palau Blaugrana, una quarta posició que li permetria arrencar els play-off amb el factor pista a favor.

Els bagencs tenen tres baixes entre les fitxes de la primera plantilla. A les ja conegudes i arrossegades des de fa dies de Xavi Rey i Aleksandar Cvetkovic es va afegir durant la setmana la de Scott Suggs, amb un microtrencament muscular a l'altura de l'abductor de la cama dreta. Van viatjar, per tant, els ja coneguts Jordan Sakho i Guillem Jou, de l'equip vinculat, el CB Martorell, als quals s'afegeix, per primera vegada, la perla del planter bagenc, l'egipci Ahmed Khalaf, que ha disputat la segona part de la temporada amb el Bàsquet Manresa 2015, el filial.

Esforç suplementari

Davant d'aquesta situació, Ibon Navarro ha demanat als seus jugadors «un esforç extra. En els dar-rers partits hem competit, excepte en el tram final de Badalona, tot i que, veient després les imatges, allà hi ha una barreja d'abaixament de braços i de no arribar-hi més des del punt de vista físic. Un equip que es deixa anar no hauria plantat cara com contra el Madrid o no hauria remuntat dimecres davant del Tecnyconta, però hem disputat molts partits en pocs dies i, tot i que hi ha bon ambient, ja ho estem pagant».

De l'Iberostar, va confiar que «no estiguin tan encertats com contra el Barça, perquè llavors serà impossible. Hem fet èmfasi en algunes accions amb les quals els volem fer mal i a veure si les podem fer. És complicat trobar un equip que es passi tant i tantes vegades bé la pilota, és una delícia veure'ls jugar». De fet, els canaris són l'equip de la zona alta que anota menys punts, però no és per la falta d'encert, sinó per la durada d'uns atacs treballats en què sempre es busca el jugador alliberat i en millor posició.

Els canaris es juguen avui quedar quarts, i fins i tot tercers. Ocuparien aquest lloc si perden Baskonia i Unicaja i guanya el Barça. Serien quarts si guanya i perden Barça i Unicaja, o si combina un triomf amb un del Barça i una der-rota de Baskonia o Unicaja.