Esport i solidaritat es van agafar de la mà per bategar amb més força que mai. Uns 540 participants de totes les edats es van congregar aquest diumenge al matí al parc de l’Agulla per dur a terme la 8a Cursa del Mosquit en els Batecs, l’activitat principal de la quarta edició dels Batecs Solidaris, que és organitzada per Ampans i la Fundació Rosa Oriol i té el suport de l'Obra Social La Caixa.

Aquest esdeveniment ha portat, un any més, un cap de setmana d’esport, també amb la presència d’un campionat de pàdel a les pistes del Club Tennis Manresa, on el més important no era guanyar. L’objectiu era recaptar fons que es destinaran al programa de Vida Saludable d’Ampans, que vol millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual; i al projecte Habitatge Digne de la Fundació Rosa Oriol, on hi ha 19 persones sense sostre i 30 més en llista d'espera.

Els participants van poder escollir entre el recorregut de 5 quilòmetres, majoritàriament pla, pensat més per als caminadors i persones que s’inicien en el món del running, i els que optaven pel de 10, en format crono. El trajecte va permetre als assistents gaudir de l’entorn de la Sèquia i del parc en un matí assolellat.

La cursa va començar puntualment a 2/4 de 10 del matí a la zona propera al llac de l’Agulla amb tots els corredors agrupats a la sortida a punt per iniciar el recorregut. Tant els que feien la distància més llarga com la curta van començar des del mateix lloc i van fer una volta al perímetre del llac.

Quan no havien passat ni vint minuts, els corredors més veloços del trajecte de 5 quilòmetres van travessar la línia de meta. El primer que ho va fer va ser Khalid Karbouch en només 18 minuts i 29 segons. I en dones, Ana Garcia va arribar amb un temps de 22:23. A partir d'aquí, els participants no van parar d’arribar fins a les 11 del matí aproximadament. En la distància de 10 quilòmetres, en primera posició va quedar el balsarenyenc Guillem Fernández (33:58), corredor del Berga i que havia format part anteriorment del Club Atlètic Manresa. En la categoria femenina, va guanyar la manresana Meritxell Calduch (42:16).

Després de l’entrega de premis, es van dur a terme les curses infantils, amb la col·laboració del Consell Esportiu del Bages, en format de cros escolar i amb un itinerari i distàncies adequades a les diferents edats.

D’aquesta manera es va posar punt final a una nova edició dels Batecs Solidaris. Un esdeveniment que ja està consolidat a la capital del Bages i que amara de suor i solidaritat els participants que van voler bategar per una causa solidària.