El Gimnàstic de Manresa juvenil, de la mà del tècnic Carlos López, ha fet història amb l'ascens a la Divisió d'Honor, la màxima categoria. Quan encara falta una jornada per al final de la lliga nacional, el conjunt manresà ha aconseguit de forma matemàtica una de les dues places d'honor, després de guanyar, ahir dissabte i per la mínima, al Gimnàstic de Tarragona B (2-1), i no sense èpica. Els jugadors escapulats necessitaven els tres punts i esperar que el Badalona no guanyés el seu partit al camp del Jabac (3-3), que es jugava mitja hora abans. I així va ser. Els manresans van saltar al ter-reny de joc amb nervis durant els primers minuts. A la mitja hora, gerra d'aigua freda amb un gol tar-ragoní després d'una centrada per la banda dreta. Amb el 0 a 1 es va arribar al descans

A la segona meitat, la dinàmica va canviar. Els bagencs van sortir més forts i gràcies al suport de l'afició escapulada va poder-se culminar la remuntada. Primer, Joel Priego, al minut 58, aprofitava un rebuig dins de l'àrea petita per afusellar el porter visitant i va posar l'empat a un; quatre minuts més tard, Jordi de Sande, amb una bona rematada de cap, marcava el 2-1 (a Terrassa, en el darrer alè, els locals van fer l'empat a tres gols i posaven en safata la gesta manresana). A Manresa, i en el temps de descompte, els visitants van emmudir el Gimnàstic Parc amb el gol de l'empat però aquest, va ser anulat per fora de joc. Al finalitzar el partit, es va celebrar afusivament l'ascens.

Rivals d'entitat

L'any vinent, el Gimnàstic de Manresa s'enfrontarà a la màxima categoria contra els millors club catalans, mallorquins i aragonesos. El Gimnàstic Parc podrà gaudir del millor futbol juvenil amb la visita d'equips com el Barça de Gabri, l'Espanyol, el Cornellà, el Mallorca, la Damm, el Saragossa... Ara caldrà bon treball per preparar i gestionar de la millor manera possible la nova plantilla.