Ibon Navarro no va defugir responsabilitats a l'hora de fer una valoració de la temporada just després d'haver-se acabat de manera oficial per a l'ICL. Poc amant de buscar excuses i sí de trobar explicacions, l'entrenador vitorià va lamentar un seguit de situacions que han tingut lloc durant els darrers mesos i una d'elles, ja apuntada durant l'any, sobretot després de derrotes dures, és curiosa. Segons ell, «si els jugadors no haguessin patit tant segurament ens hauria anat millor».

Navarro feia al·lusió al fet que les derrotes i la manera com s'han anat produint moltes d'elles, amb diferències curtes en els trams finals dels partits, han minat poc a poc la moral d'uns jugadors que s'han anat enfonsant i, amb ells, tot l'equip.

Així, per a ell, «la gent ha estat sempre molt compromesa i possiblement l'inici va ser clau. Vam perdre dos partits que ens van pesar molt durant tota la temporada. L'any passat, en canvi, vam encadenar set victòries al començament que llavors ens van donar molt aire».

Seguint el mateix que va dir després de la derrota a la pista de l'Estudiantes, va afegir que «segurament també, com a entrenador, els hauria hagut d'ajudar a aconseguir algun triomf més, en alguns moments». En referència a ell i el seu futur, es va limitar a dir que «no podia demanar als jugadors que se centressin en els partits i que jo estigués centrat en alguna altra cosa. Ara que s'ha acabat, serà el moment de reunir-nos amb el club i parlar-ne».

El futur del club

Més enllà de la derrota, la bona notícia d'ahir va radicar en els minuts que van tenir tres dels jugadors del planter, Jordan Sakho i Guillem Jou, que havien actuat en altres oportunitats, i l'egipci Ahmed Khalaf, Bebo. En ser preguntat sobre el futur d'aquest pivot va dir que «es troba en el millor lloc per créixer. Com passa sempre amb nois d'aquesta edat, tot dependrà de si té el cap a lloc i té un desenvolupament personal adequat, seguint els estudis i tot el que ha de fer una persona de la seva edat, perquè el club l'ajudarà». Ahir, tots tres van tenir minuts perquè «són els que han de ser al club en el futur. Avui Guillem ha jugat bé, sobretot en defensa, ens ha aportat molt. No han desentonat». Respecte el partit, després de felicitar de manera efusiva l'Iberostar pel seu joc, va recordar les baixes i «el gran esforç que vam fer dimecres amb el Tecnyconta».