La trentena edició de la Cursa de l'Alba i la quarta Marató de Montserrat es van celebrar de nou des de Collbató, on es van viure dues carreres vibrants i competides amb més de 460 corredors en conjunt. Andreu Simón i Núria Domínguez van tornar a mostrar la seva qualitat i es van imposar en la Cursa de l'Alba, mentresque Josep Cuadrat i Montse Martínez van obtenir el primer lloc en la Marató de Montserrat, competició puntuable per a les Sky Series.

Els 24 kilòmetres i els 1.100 metres de desnivell postitiu que componen el circuit de la Cursa de l'Alba, la converteixen en un traçat molt exigent. No obstant, Andreu Simón, campió en les edicions del 2015 i el 2016, va arrencar la cursa amb intenció de repetir el triomf, i no ha fallat; va ser l'únic participant que va aconseguir baixar de les dues hores, amb un definitiu temps de 1:58:55. La segona posició va ser d'Esteve Olivé, que després d'una estratègia de reservar-se pel tram final de la cursa va creuar la meta amb un temps de 2:11:40. El podi el va completar Ferran Barceló, a només 40 segons d'Olivé. Pel que fa a la part femenina, el domini de Núria Domínguez va ser absolut i, amb un registre de 2:49:17 va aconseguir la victòria. Darrera seu va arribar Alba Ribera, que va completar la carrera amb 2:49:17, i el tercer lloc va ser per Sònia Cruz, amb un temps de 2:53:12.

En la Marató de Montserrat, Cuadrat i Martínez van vèncer amb solvència i es van fer amb els 100 punts de les Sky Series. Cuadrat va finalitzar amb un temps de 4:17:16, mentre que la segona posició va ser de Sergi Rodríguez, que la va completar amb un registre de 4:22:55. El tercer lloc va ser compartit entre Roger Embid i Guillem Campeny amb 4:45:08. En noies, Martínez va dominar durant tota la marató i va aconseguir parar el temps per sota les 5 hores (4:59:11). Mònica Grajera ha acabat segona amb 5:21:10, i finalment Verónica Zaragoza ha tancat el podi amb 5:35:10.