Un policia aparcat al voral de la carretera va provocar un accident en la primera gran etapa de muntanya del Giro d'Itàlia. Pocs quilòmetre abans d'afrontar la terrible ascensió al Blockhaus, un carabinieri va decidir estacionar a la banda esquerra de la carretera, amb tanta mala sort que els ciclistes no el van poder evitar i es va produir una caiguda massiva a gran velocitat.

Com a conseqüència del brutal xoc, diversos ciclistes van perdre totes les seves opcions de lluitar per la general de la Corsa Rosa. L'equip més afectat va ser l'Sky, que va veure com Geraint Thomas i Mikel Landa anaven al terra i s'acomiadaven de la lluita pel rosa, tot i que els dos van poder finalitzar l'etapa. El seu company d'equip Diego Rosa es va veure obligat a abandonar.

El ciclista que va impactar primer contra la moto, el jove talent Wilco Kelderman (Sunweb), també va haver de retirar-se de la prova amb un dit trencat. El tercer gran implicat va ser el jove britànic Adam Yates, que va perdre una minutada a la línia d'arribada del colós Blockhaus.

La caiguda va provocar grans crítiques al policia i a la organització de la carrera, ja que va acabar amb molts mesos de treball de ciclistes de gran qualitat i amb amplies aspiracions a la ronda italiana. Mauro Vegni, director del Giro d'Itàlia, va defensar la feina de la policia després de l'accident que va provocar la moto. "Jo no deixaria que aquest incident arruïnés el treball que la policia estatal realitza des de fa molts anys al Giro, basat sempre en la seguretat dels corredors", ha afirmat Vegni.

El màxim responsable del Giro explicava a la Gazzetta els detalls de l'incident que va marcar l'etapa del Blockhaus i el desenvolupament de la cursa."Està clar per què la moto estava detinguda en aquell punt. Estava esperant els corredors endarrerits per cobrir-los. Va ser un error de càlcul, cosa que pot passar. En etapes com aquesta es formen molts grups per darrere i és important cobrir la seva seguretat. Va haver-hi un component de fatalitat ", ha conclòs.