El president del Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha assegurat que "no té la més mínima intenció de dimitir" i ha qualificat de "rumor" aquest tipus de possibilitat durant la compareixença anual davant el Senat del club.

"Vam guanyar les eleccions anticipades del 2015. Un 80 per cent dels compromissaris van aprovar els pressupostos i ens sentim totalment legitimats per prendre decisions i molt il·lusionats", ha dit.

La directiva de Bartomeu va guanyar amb comoditat les eleccions celebrades a l'estiu de 2015 i el mandat conclou al juny de 2021. Malgrat això, en alguns sectors del barcelonisme han aparegut rumors sobre una hipotètica dimissió del president que cediria el seu lloc al vicepresident primer, Jordi Cardoner.

Durant la seva intervenció davant el Senat del club, Bartomeu també ha parlat sobre el cas 'Neymar2' i ha qualificat de "fet sense precedents" l'obertura del judici oral.

"És un fet greu que el jutge instructor dediqui 50 pàgines a justificar (aquesta decisió). Respon a un conflicte d'interessos entre el fons d'inversió (DIS) i el Santos", ha comentat.

Bartomeu considera que el jugador i el Barça són "víctimes" en aquest cas i adverteix que el club defensarà la seva innocència i el seu honor. "No és cert que negociéssim d'esquena al club, això està demostrat i la FIFA no ho va denunciar", ha indicat.

Davant les crítiques abocades per algun sector del barcelonisme, el dirigent del Barcelona ha recordat que els actuals rectors del club són "alguna cosa més que bons gestors" i ha aclarit que "en cap cas" s'estigui perdent el model.

"No parlem de cicles, parlem d'eres. Tot va començar quan va arribar Ronaldinho (2003) i va iniciar una era de lideratge que ha estat consolidada per Messi. Vam liderar el món del futbol. Som referents en títols, en manera de jugar, tenim els millors jugadors i en els últims tres anys hem aconseguit vuit títols sobre onze possibles", ha comentat.

Bartomeu ha recordat que el club ha afrontat l'adéu de Pep Guardiola o de Xavi Hernández, la mort de Tito Vilanova o la sanció de la FIFA. "Si no guanyem la Lliga, aquesta temporada no serà d'èxit, però no sempre es pot guanyar", ha comentat.

Quant a la marxa de Luis Enrique, el dirigent barcelonista ha valorat la feina del tècnic i ha insistit que ha signat "tres temporades extraordinàries" i ha justificat el seu adéu per com desgasta aquest càrrec.

Preguntat pel nou entrenador, Bartomeu ha dit que el club "està treballant per continuar amb aquesta era" d'èxits. "Vull que quan es parli de model, no sigui només sobre el model de joc, sinó d'un model de club responsable, rigorós, ambiciós i sostenible", ha dit.