El cardoní Pere Marsinyach i la callussenca Noemi Isla han brillat en el Campionat de Catalunya de patinatge artístic en la modalitat lliure, celebrat al pavelló Josep Mir de Llagostera.

Marsinyach, del Foment Cardoní, i actualment subcampió d'Europa, es va imposar amb claredat en la categoria masculina sumant 372,900 punts, que li van servir per superar Llorenç Álvarez (CPA Ripollet), amb 359,000 i Kevin Bordas (CPA Caldes d'Estrac) amb 356,900, els dos patrinadors que van completar el podi.

Isla, entrenadora del CP Manresa i del CP Lloriana de Sant Vicenç de Torelló, va ser tercera, en el que és el seu cinquè podi català consecutiu. En el programa curt, Noemí Isla va situar-se quarta de forma provisional, en el grup de les millors patinadores de cara al programa llarg. En aquest va tornar a fer una bona actuació, i va destacar sobretot el seu nivell artístic, combinat amb un gran nivell tènic, sumant finalment 314,700 punts, que li van valer el podi i la classificació per al campionat d'Espanya que se celebrarà a Cassà de la Selva el proper mes de juny. El primer lloc va ser per a Mònica Gimeno del CP Mollerussa, vigent campiona d'Europa, que va revalidar el títol català amb 387,300 punts, seguida de Cara Escrich (CPA Caldes d'Estrac) amb 356,900 punts.