En aquests moments, Del Hoyo i els seus companys estan pendents de la celebració d'un judici que hauria de dictaminar el pagament de les quantitats que se'ls deuen. «Segurament, Florian Eichstädt es declararà insolvent, però es tracta de demostrar que té diners» per afrontar els deutes. En cas que això no fos possible, tots quatre recorrerien a l'anomenada Agency für Arbeit alemanya, una entitat que depèn del ministeri de Treball federal.

De fet, segons explica Del Hoyo, la pràctica fraudulenta dels rectors dels Westfalen Mustangs feia temps que durava. «En anys anteriors ja ho feien, però aleshores es beneficiaven de l'origen dels jugadors. En categories inferiors a la d'aquesta temporada, no hi havia límit d'estrangers. Els captaven gairebé tots procedents dels Estats Units i, quan aquests es queixaven dels primers impagaments, cosa que era aviat, els oferien els mateixos 150 euros per marxar i ho havien de fer, ja que no els renovaven el permís de residència. Quedaven amb això, o amb res». De fet, la mare de Florian Eichstädt «ha estat condemnada amb anterioritat per altres delictes».

Victòries, malgrat tot

El més xocant del cas és que, tot i la situació caòtica, els Westfalen Mustangs han anat jugant i guanyant partits, amb la qual cosa han assolit l'ascens. «Ens hem comportat amb professionalitat, i això ens pot ajudar a trobar sortides. Jo mateix, un cop s'acabi això, vull seguir jugant a Alemanya. Tinc ofertes d'equips de la categoria a la qual hem pujat, com el Munster, el Herford o l'Ibbenbüren. M'he trobat molt bé aquí, amb bones xifres i, malgrat tot el que ha passat, podria ser el meu lloc».

Ara mateix, els quatre jugadors viuen gràcies a l'ajut de l'anomenat Job Center o oficina de treball per a aturats. També tenen el suport del propietari del pis, que els deixa viure-hi sense pagar res tenint en compte tota l'odissea que han passat, i de l'antic patrocinador del club, l'empresa farmacèutica i d'homeopatia Pflüger, temorosa de la mala publicitat ocasionada pels fets. A més, el seu cas ha arribat a mitjans alemanys i estan rebent l'ajut del consolat espanyol situat a la propera Düsseldorf.