Ha de ser una de les incorporacions clau del Sedis Bàsquet per a la temporada que ve. La canària Yurena Díaz (24 anys, 1,78 metres) serà una de les dues bases del Cadí la Seu. Arriba a la capital de l'Alt Urgell després de passar-se un any sense jugar i amb l'aurèola de ser una de les directores de joc joves, però totalment preparades, amb més projecció de l'Estat espanyol. Els seus èxits amb les seleccions inferiors l'avalen.

Una greu lesió la pretemporada passada l'ha deixat sense jugar tot l'any. Com es troba ara?

Ha estat un any bastant dur, però el fet d'haver-ho viscut en dinàmica d'equip m'ha ajudat molt a no decaure psicològicament. La veritat és que alguns dies es fa molt dur no poder fer segons quines coses, però poder anar complint terminis, veure com millora el teu genoll de manera evident i sentir com cada dia et permet fer una miqueta més, em feia no perdre les ganes de continuar. Ara mateix només em queda seguir treballant fort durant tot l'estiu, arribar a la pretemporada fent tots els gestos esportius de nou amb seguretat i soltesa i recuperar el ritme de competició.

Després de deixar la seva Gran Canària, de passar fugaçment per França i Polònia, i de lesionar-se i viure la recuperació a Logronyo, ara arriba a la Seu. Què l'ha portat a fitxar pel Cadí la Seu? Quines referències tenia del club i de la ciutat?

No és la primera temporada que el club s'interessa per mi, conec bastantes jugadores que han format part de l'equip en algun moment durant les últimes temporades i totes m'han parlat molt bé del club i de la ciutat. Totes les jugadores que conec i amb qui he tingut oportunitat de parlar en algun moment sobre el club només m'han transmès coses positives. M'agrada molt la filosofia que transmeten, treballar dia a dia i en equip per aconseguir el millor resultat possible.

I el tècnic Joan Carles Pié, què li diu?

En Joan Carles, el que m'ha transmès quan hem parlat, ha estat molta il·lusió de cara a la temporada vinent i moltes ganes de treballar. Exactament el que sento jo quan penso en la pretemporada després d'un any sense competir.

Justament, després d'un any en blanc i de canviar de club, quins objectius es marca?

El meu màxim objectiu ara mateix és treballar per arribar a l'inici de temporada millor que mai, treballar per seguir millorant en tots els aspectes del joc, aportar tot el que pugui a la pista i sumar per l'equip.

Suposo que deu tenir moltes ganes de poder tornar a la Lliga Femenina i poder recuperar el to que la va portar a ser líder al CB Illes Canàries?

Moltíssimes ganes i il·lusió. Com cada any. I després d'un any aturada seria estrany no sentir-me motivada per tornar a competir.

Per cert, com valora el seu pas per les lligues francesa i polonesa? De què li han servit aquestes experiències?

La temporada 2015-16 va suposar un canvi radical per a mi. Tant a Lió com a Polkowice vaig aprendre moltíssim. Va ser una experiència que em va servir per conèixer-me més a mi mateixa personalment i esportivament parlant. Crec que sortir de la zona de confort en la qual estava a Gran Canària m'ha obert molt la ment i m'he adonat de tot el que em queda i vull treballar i millorar.