L'atleta solsoní Sancho Ayala va aconseguir el seu vuitè títol de campió d'Espanya de diverses proves en la categoria de veterans M-45, comptant cros, 5 quilòmetres, 10 quilòmetres i mitja marató. Ayala va aconseguir la victòria en la prova de deu quilòmetres en ruta que es va disputar a Logro-nyo.

En la cursa disputada a la capital de la Rioja va haver de lluitar de valent contra el santanderí Miguel Ángel Fernández i el val·lisoletà Miguel Ángel Bocos Cañibano.

Fins al quilòmetre vuit hi havia un grup de sis atletes, encapçalats per Ayala i Fernández. A partir d'aquest punt va ser sempre l'atleta solsoní qui va anar al capdavant, amb els altres dos atletes enganxats al darrere. Les dues últimes voltes van ser un esprint entre tots tres. Ayala va quedar campió amb un registre de 33 minuts i 41 segons, davant de Miguel Ángel Fernández, que va finalitzar amb un temps de 33.42, i de Bocos Cañibano.

Aquesta nova victòria d'Ayala va arribar contra tot pronòstic, ja que no era el màxim favorit a adjudicar-se la prova.