L'equip femení del Club Atlètic Manresa es troba en disposició d'aconseguir demà, davant del seu públic, l'èxit més gran de la seva història. Ha de ser segon en el quadrangular que organitza, corresponent a la segona jornada del Campionat d'Espanya de Clubs de Divisió d'Honor, per classificar-se per a la gran final, en la qual es veuria les cares amb els set millors combinats de l'estat. Després d'haver obtingut el mateix resultat en la primera jornada, tot està a la seva mà. Tenint en compte la superioritat manifesta del FC Barcelona, les manresanes se les hauran amb els altres dos equips, el Ría Ferrol i l'Unicaja Jaén, per aconseguir-ho. I les xifres, amb les marques de totes les atletes participants a la mà, estan a favor seu.

Així, en cadascuna de les proves els equips aportaran dues atletes. Per tant, n'hi haurà vuit. Els punts s'atorguen de vuit a un segons el resultat aconseguit. D'aquesta manera, la guanyadora sumarà vuit punts per al seu equip, la segona, set, i així de manera successiva. Amb les marques aconseguides per totes les participants en aquesta temporada, el Manresa sumaria 178 punts i superaria de molt les gallegues i les andaluses, amb la qual cosa faria realitat el somni. Però en l'atletisme no tot són matemàtiques.

Gairebé l'equip de gala

Una de les bones notícies per a les manresanes és que podran disposar de l'equip de gala, amb dues úniques absències. Es tracta de la migfondista Núria Tió i de l'heptatleta, saltadora i tanquista Emília del Hoyo. Totes dues són als Estats Units acabant el curs acadèmic, a Berkeley i Sacramento, respectivament. La segona estarà a punt per disputar el tercer míting, la final o la trobada per la permanència, que es farà el mes vinent.

L'amplitud del combinat bagenc possibilita que hi hagi dues atletes de nivell per prova. El fet que totes dues puntuïn dóna avantatge a l'equip, que, a més, tindrà l'escalf del seu públic, que s'espera que ompli en gran nombre les graderies del Congost. Un altre dels punts a tenir en compte és que no caldrà viatjar, i que els llargs desplaçaments del Ría Fer-rol i de l'Unicaja Jaén poden ser un inconvenient per a tots dos.

Un dels punts forts de l'Avinent Manresa és que no hi ha gaires proves en què existeixi una debilitat manifesta. Tenint en compte les marques d'aquesta temporada, com es pot veure en el quadre del costat, el salt de llargada és l'única especialitat en què sembla que se sumaran pocs punts. La presència de Del Hoyo hauria estat important. En molts casos, fins a sis, les manresanes tenen la segona millor marca.

En algun, com les germanes Clemente en salt amb perxa, la segona i la tercera. I llavors hi ha les proves del final de tot, en què es poden rascar els punts necessaris a última hora. Mar Juárez és favorita en marxa, després d'aconseguir el cap de setmana passat la millor marca de la història de l'entitat en qualsevol categoria, i els relleus van obtenir els millors registres dels quatre participants en la primera jornada.

També cal valorar que hi ha modalitats en què grans especialistes encara no tenen marca enguany. És el cas de les olímpiques del Barça Sabina Asenjo, en llançament de disc, i Caridad Jerez, en 100 tanques. Segurament guanyaran les seves proves, però no afectarà la diferència de punts entre les manresanes, l'Unicaja i el Ría Ferrol.

Suport de l'afició

Els directius de l'Avinent, la presidenta, Mercè Rosich, i el director esportiu, Joan Lleonart, han demanat aquesta setmana el suport de l'afició, no només del Bages, sinó també del Berguedà i el Solsonès, per superar els moments complicats que hi pot haver. Cal tenir en compte que algunes atletes competiran més d'un cop en una tarda que es preveu assolellada i calorosa. Aquesta és la tercera temporada de l'equip a Divisió d'Honor. Després d'una permanència i d'haver guanyat el míting per la salvació l'any passat, ara ja toca ser a la final gran.