L'equip femení de l'Avinent Manresa disputarà d'aquí a tres setmanes la final de la Divisió d'Honor del Campionat d'Espanya davant dels set equips més forts de l'estat. Les bagenques han quedat segones, aquest dissabte, en el míting celebrat a l'estadi d'atletisme del Congost, el resultat que necessitaven després d'haver estat també segones en la primera trobada, a final d'abril a Castelló.

L'Avinent ha obtingut 172 punts, 25 més que l'Unicaja Jaén, que ha estat el seu gran rival en el principi de la tarda però que s'ha enfonsat al final i només n'ha sumat 147. El FC Barcelona, com era d'esperar, ha vençut amb 244 punts i el Ría Ferrol ha estat últim, amb 136.

La regularitat ha estat la principal arma de les manresanes, que només han obtingut una victòria parcial, la de Mar Juárez en els 5.000 metres marxa. Els quatre segons llocs, les nou terceres posicions i, sobretot, les dues úniques últimes posicions, han estat clau per acumular els punts necessaris per obtenir el públic.

La tarda al Congost ha acabat amb celebració de les manresanes a la ria i imatges com els colors blanc, vermell i blau de les cintes de les cues de les competidores, com a mostra d'unitat, i lliçons de superació com la de Najwa Chouati, que ha acabat i ha sumat dos punts als 3.000 obstacles després d'una duríssima caiguda.