El Fenerbahçe va aconseguir anit l'accés a la Final Four de l'Eurolliga, davant la seva afició, en derrotar el Reial Madrid malgrat el gran partit de Sergi Llull, autor de 28 punts. Però l'exmanresà va estar massa sol i els blancs no van poder fer front al partit monstruós del pivot Ekpe Udoh: 18 punts, 12 rebots i 8 assistències.

El Madrid va arribar tard al partit: va començar a donar senyals de vida quan els turcs ja s'havien escapat en el marcador. Un avantatge que acabaria sent definitiu. I això que el Madrid reaccionava amb un parcial de 0-11 que feia passar del 26-13 al 26-24. Però al descans la diferència tornava a ser de 10 punts (44-34). I això que Llull ja havia anotat fins aleshores 19 dels seus 28 punts finals.

«No hem estat a l'altura», es queixava el menorquí al final del partit. «Hem jugat un mal partit i, en aquestes circumstàncies, en un partit tan important, el rival no perdona. I menys el Fenerbahçe, que té un grandíssim equip, juga a casa i ha estat millor».

El conjunt turc arribava a gua-nyar per 15 punts en el tercer quart. Una diferència que el Madrid aconseguia rebaixar al tram final. Però el conjunt de Pablo Laso anava curt d'efectius. Amb Andrés Nocioni descartat, els blancs es quedaven sense un as a la màniga: el del caràcter. Tampoc no apareixia a la pista el capità Felipe Reyes. I només Jaycee Carroll destacava per sobre de la resta, amb 19 punts. Escàs argument davant un Fenerbahçe més coral.

Zeljko Obradovic, un gat vell, reduïa la seva rotació a només vuit jugadors. Però tots aportaven: set anotaven 8 punts o més. Una actuació incontestable per al Madrid, que a més veia com el públic que omplia el Sinan Erdem acompanyava l'equip a la final. Una nova ocasió per engrandir la llegenda d'Obradovic, que ja suma vuit Copes d'Europa amb quatre equips diferents.