L'espanyol Maverick Viñales, el suís Thomas Luthi i Jorge Martín han estat els més ràpids de les seves respectives categories en els entrenaments oficials previs a la disputa del Gran Premi de França de motociclisme demà, diumenge, al circuit de Le Mans.

Viñales va sumar la seva segona millor classificació de la temporada, després de la de Qatar, per davant de l'italià Valentino Rossi i el francès Johann Zarco, tots ells sobre Yamaha YZR M 1.

Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V), vigent campió del món de la categoria, que ha caigut en dues ocasions, una a les rondes lliures i l'altra a la segona classificació, i a punt ha estat de caure una tercera vegada encara que ha salvat el contratemps amb mestria,s'ha hagut de conformar amb la cinquena posició.

Ha destacat durant els últims entrenaments lliures la forta caiguda que ha protagonitzat Jack Miller (Honda RC 213 V) a gairebé 300 km / h .. El Pilot australià s'ha anat directe contra un dels murs de protecció del circuit, amb la fortuna que ell no ha arribat a impactar contra el mateix en cap moment.

A la segona classificació Pol Espargaró ha tingut el seu moment de glòria i el de KTM en fer el millor temps en la segona volta, si bé poc després hi ha arrabassat Viñales i més endavant Márquez, a la tercera volta, es tornava a anar per terra , però ha arrencat la moto i ha continuat sense massa problemes, ja que en la quarta volta ha fet el seu millor temps.

Viñales també ha perdut la primera plaça en benefici del britànic Cal Crutchlow (Honda RC 213 V), secundat per l'italià Valentino Rossi i pel propi pilot de Repsol Honda, que llavorsha decidit entrar al seu taller per reparar la moto i continuar, moment en el qual el francès Johann Zarco l'ha relegat a la quarta posició, però encara amb temps per intentar millorar.

En pista, Valentino Rossi s'ha posat amb parcials de volta ràpida, però en l'últim d'ells s'ha trobat l'australià Jack Miller, que ha frenat una mica abans de caure novament, en la variant d'entrada a meta, i Rossi s'ha quedat a 77 mil·lèsimes del registre de Crutchlow.

Viñales ha aconseguit la volta ràpida d'entrenaments amb 1: 31.994, amb prou feines una dècima de segon més ràpid que el seu company d'equip, Valentino Rossi, i amb l'ídol local, Johann Zarco, en la tercera posició.