Marc Bartra va protagonitzar ahir una de les imatges més commovedores de la temporada a la Bundesliga. El central català del Borussia Dortmund, que tornava als terrenys de joc després de l'atemptat del passat 11 d'abril, es va posar a plorar després de la conclusió d'un xoc carregat d'emotivitat que va finalitzar amb triomf local davant el Werder Bremen ( 4-3). Tres punts que permeten al Borussia certificar la tercera plaça i garantir la seva presència en la pròxima edició de la Champions League. Bartra, l'objectiu del qual era recuperar-se a temps per a la final de la Copa d'Alemanya davant l'Eintracht de dissabte que ve (20h), no va poder contenir les llàgrimes davant l'afecte mostrat per la grada del Signal Iduna Park. Diversos companys com Burki, Reus o Sokratis van acompanyar el jove central en un instant d'una gran càrrega emotiva.

Europa adjudicada

El Dortmund n'hagués tingut prou fins i tot amb un empat, ja que el Hoffenheim no va passar d'un 0-0 davant l'Augsburg i haurà de jugar l'eliminatòria de classificació a la competició de clubs més prestigiosa. Les altres dues places directes a la Lliga de Campions ja les havien assegurat el Bayern, que va celebrar el títol de la Bundesliga amb una victòria per 4-1 davant el Friburg, i el Leipzig, que va empatar 2-2 amb l'Eintracht Frankfurt. Les dues primeres plaçes de la Lliga Europa són per al Colònia, que va derrotar per 2-0 al Magúncia, i l'Hertha Berlín. La tercera depèn del resultat de la final de la Copa d'Alemanya. Si el Dortmund guanya l'Eintracht Frankfurt, el Friburg, com a setè classificat, estarà a la Lliga Europa, però l'Eintracht pot arrabassar-li el lloc si guanya la Copa.

L'Hamburg, salvat

L'Hamburg, per la seva banda, va aconseguir la permanència amb un gol de Waldschmidt al 88 en derrotar per 2-1 al Wolfsburg, que haurà de lluitar per mantenir la categoria en un duel a doble partit contra el tercer de la Bundesliga 2. L'Hamburg segueix sent l'únic dels fundadors de la Bundesliga que no ha baixat mai, malgrat que en les últimes temporades ha estat gairebé sempre en perill.