El Fenerbahçe va sumar ahir la primera Eurolliga de la seva història, la primera també d'un equip turc, després de superar de manera contundent l'Olympiacos a la final. Un nou èxit del serbi Zeljko Obradovic, que ja suma nou Copes d'Europa amb cinc equips diferents: Partizan, Joventut, Reial Madrid, Panathinaikos i, ara, Fenerbahçe.

El turcs van aprofitar el factor pista per superar un Olympiacos que, després de sorprendre el CSKA en les semifinals, no va trobar els mateixos arguments per compatir en la final. La seva gran estrella, Vassilis Spanoulis, va sumar 9 punts, però només va anotar dos dels dotze tirs de camp que va intentar.

En canvi, els exteriors del Fenerbahçe van estar més encertats, especialment els serbis Bogdanovic i Kalinic, amb 17 punts cadascú. A més, el pivot Ekpe Udoh va tornar a rendir a un gran nivell i va ser escollit MVP de la Final Four: ahir va sumar 10 punts, 9 rebots, 4 assistències i 5 taps.

Molts arguments a favor d'un Fenerbahçe que va saber aturar els intents de remuntada de l'Olympiacos durant els tres primers quarts i que va rematar la feina en l'últim, quan la diferència es va apropar als 20 punts. Amb la majoria del públic al seu favor, el títol no se'ls va escapar.