Temps de canvi al Camp Nou. Ahir, abans del partit contra l'Eibar, es va fer un petit homenatge a Luis Enrique en el seu darrer enfrontament a casa com a entrenador blaugrana. Han estat tres temporades que no acaben de la millor manera, tot i que es pot salvar mínimament la cara amb un títol de Copa del Rei dissabte que ve al Calderón contra l'Alabès. No se sap si abans es coneixerà el substitut del tècnic, que tot sembla indicar que serà un altre exjugador del club, Ernesto Valverde, però sí que tothom veu que caldran força canvis per poder afrontar la temporada que ve amb més garanties que l'actual.

Punts negres

El fet que el Barça acabés el partit d'ahir amb André Gomes de lateral demostra problemes estructurals en la confecció d'una plantilla insuficient. El portuguès va entrar per un Sergi Roberto molt més útil al centre del camp i que sembla que ahir va abandonar, per fi, una demarcació en la qual no es troba tan a gust. Caldrà reforçar aquesta part del camp, ja que possiblement Aleix Vidal tampoc no continuï. Bellerín, de l'Arsenal, sembla un caprici car i l'ascens de Palencia, del Barça B, obligat.

Una bona notícia del final de temporada ha estat l'eclosió d'un Marlon que dóna garanties com a central. L'eix de la defensa, amb Umtiti consolidat, pot ser que vegi més variacions depenent de què passi amb Mascherano. I després caldran canvis al centre del camp. Enguany no ha funcionat la segona unitat. Hi ha hagut massa irregularitat quan no han jugat, o no han estat en forma, Busquets, Rakitic i Iniesta. Davant, el trident sembla innegociable, i aquest fet condiciona la manera de jugar de l'equip, però també és un problema quan els seus integrants no hi són o no rendeixen al cent per cent. Els punts perduts contra l'Alabès, el Màlaga, el Betis o el Celta, per parlar dels més evidents, han demostrat que el fons d'armari no era de primera línia sinó de prêt-à-porter. Caldrà renovar el vestuari.