El Club Bàsquet Vilatorrada no va poder culminar la remuntada dels últims minuts i va caure per només dos punts de diferència (55-53) a la complicada pista del Sant Joan Despí en el primer partit de la fase de permanència a Primera Catalana.

En els primers deu minuts, els jugadors locals van dominar clarament el rebot a les dues cistelles, i això els va permetre agafar vuit punts de marge al final (23-15). En el segon període hi va haver molta igualtat entre les dues formacions, que s'anaven intercanviant cistelles de forma constant. Aquest fet va afavorir els locals, que van ampliar la diferència fins als deu punts a la mitja part de l'enfrontament (36-26).

En l'inici de la segona meitat la tònica va ser més o menys la mateixa, i les defenses es van imposar clarament als atacs. Es va arribar al final del tercer quart amb onze punts de marge pel Sant Joan Despí (44-33). En els darrers deu minuts els locals van arribar a disposar de catorze punts de renda, però tot seguit els jugadors de Sant Joan de Vilatorrada van reaccionar i van començar a recuperar pilotes i a córrer al contraatac. Aquesta situació els va portar a empatar el matx quan només faltaven 30 segons pel final. En la següent posessió, els locals van disposar de segones oportunitats i van anotar. Després, a tres segons pel final, Jordi Clotet va disposar de dos tirs lliures per enviar el matx a la pròrroga, però va fallar el primer i va llançar a errar el segon. Tot seguit, Arnau Crespo va agafar el rebot ofensiu i va tenir un darrer tir per allargar el partit cinc minuts més, però la pilota no va voler entrar. Ara, el Vilatorrada està obligat a guanyar en el segon duel de la sèrie, que es disputarà el proper dissabte 27 de maig a partir de les vuit del vespre. En cas de victòria bagenca, el tercer i definitiu duel es jugaria el dissabte 3 de juny a tres quarts de sis de la tarda, a Sant Joan Despí.