Una gran cursa del pilot santfruitosenc David Checa i dels seus companys, l'italià Niccolo Canepa i el francès Mike Di Meglio, va permetre a l'equip GMT 94 Yamaha aconseguir un Gran Slam al Motorsport Arena Orscherselben, en la tercera cursa de la temporada del Campionat del Món de motociclisme de resistència.

Les 8 Hores d'Oscherselben van tenir com a primer líder l'equip Suzuki Sert, actual campió del món, però una caiguda va fer perdre cinc voltes a la Suzuki, i va deixar el camí lliure a les dues Yamaha, la GMT 94 i l'austríaca Yart, que van rodar sempre al davant, amb pocs segons de diferència; un duel al límit com va passar el mes passat a Le Mans. El moment decisiu semblava ser quan el GMT 94 era penalitzat amb 30'' (amb parada a boxes) per no haver apagat els llums en un relleu. Això va esperonar encara més els pilots del GMT 94, i David Checa portava la màquina a fer dues voltes extraordinàres, aconseguint en una d'elles la volta ràpida, i es posaven de nou al davant de la cursa, una posició privilegiada que ja no van deixar, ja que van superar el seu rival Yart per 30 segons, després de 237 voltes.

La classificació provisional del campionat del món és encapçalada pel Sert Suzuki amb 108 punts, seguit del GMT 94 Yamaha de David Checa amb 101. La propera cursa serà El Bol d'Or, a Bratislava el proper 24 de juny.

El director del GMT-94, Christophe Guyot, opinava que «aquest circuit sempre ha estat positiu per a nosaltres, és la nostra sisena victòria aquí. Els alemanys són entusiastes de la motocicleta i és una gran alegria guanyar a Oschersleben. La nostra Yamaha R1 ha funcionat a la perfecció. Els pilots han imprès un ritme increïble durant la cursa de 8 hores».

El santfruitosenc David Checa ha comentat que «a les curses de resistència mai se sap què passarà, pot succeir qualsevol cosa, fins que no has creuat la línia de meta. Hem tingut un stop and go i hem hagut de lluitar molt per guanyar. Estic molt content per l'equip, pels meus companys i per Dunlop».