L'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell va ser detingut a Barcelona, juntament amb quatre persones més, en el marc d'una operació conjunta de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil contra el blanqueig de capitals. Els diners suposadament desviats per l'expresident de drets audiovisuals de la selecció brasilera ascendirien a 15 milions d'euros, quantitat que es va repartir amb l'expresident de la federació de futbol del Brasil Ricardo Teixeira i després va ocultar a Andorra.

Segons fonts jurídiques, Rosell va ser detingut ahir per desviar aquests diners de la federació brasilera de futbol juntament amb Teixeira, que està en el punt de mira dels investigadors. Rosell hauria dut a terme les seves activitats durant diversos anys i fins al 2015, van indicar les mateixes fonts, que van explicar que passarà en els pròxims dies a disposició de la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela.

Els negocis opacs a Brasil

L'operativa delictiva hauria consistit en el desviament de quantitats milionàries dels drets audiovisuals de la selecció brasilera a empreses vinculades amb Rosell, que s'haurien repartit després entre aquest i Teixeira. L'operació Jules Rimet, desenvolupada ahir per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya i Andorra, es va saldar amb cinc detinguts per aquest suposat desviament de 15 milions d'euros i va ser el fruit d'una investigació d'un any per part de la Fiscalia de l'Audiència Nacional. En l'operació va ser detinguda també la dona de Rosell, que també està acusat en un altre procediment que porta l'Audiència Nacional per un frau en el fitxatge del davanter Neymar, pel qual s'enfronta a una petició fiscal de 5 anys de presó. Aquesta nova investigació contra Rosell per blanqueig, que està sota secret de sumari, va ser possible gràcies a la col·laboració del Principat d'Andorra, que va facilitar a l'Audiència Nacional dades sobre els seus comptes en aquell país.

Escorcolls als seus domicilis

L'expresident del club de futbol i la seva dona van ser arrestats al domicili del matrimoni al carrer Deu i Mata de la capital catalana, en un edifici en el qual Rosell també tindria un despatx. De fet, a l'edifici les forces de seguretat van dur a terme un dels nou escorcolls fets en altres punts de Barcelona, localitats de Lleida i Girona, així com a Andorra. Els agents també van traslladar Marta Pineda, dona de Rosell, a una segona residència que el matrimoni té al nucli urbà de Cassà de Pelràs, a Corçà (Baix Empordà), perquè assistís a l'escorcoll d'aquesta casa, un xalet de luxe amb un gran jardí. Amb els escorcolls es busquen noves evidències del suposat cobrament per les funcions d'intermediació il·lícita.