El muntanyenc berguedà Xavi Batriu tornarà a intentar, durant els propers dies, pujar al cim del Makalu, la cinquena muntanya més alta del món. Després d'haver protagonitzat el primer intent al costat de Núria Picas, dissabte passat, i d'haver quedat a poc més de 200 metres del cim, Batriu va fotografiar-se ahir al camp base en espera de provar-ho una altra vegada, aprofitant algun moment en què les condicions meteorològiques millorin.

La informació la va donar ahir la mateixa Núria Picas, que està ingressada a l'hospital Norvic de Katmandú en espera de rebre l'alta mèdica de la pneumònia que té des de dissabte. Batriu anava davant de Picas aquell dia i no es va adonar que la manresana estaberta a Berga quedava endarrerida i girava cua a causa del fort dolor al pit, tal com va explicar ahir a les pàgines i a la web de Regió7.

Núria Picas i Xavi Batriu, acompanyats de Salva Figueras, van fer cap al Nepal per dur a terme unes setmanes d'aclimatació i pujar al Makalu en les millors condicions possibles. Per aquest motiu van fer una llarga marxa d'aproximació en la qual van dur a terme l'ascensió a diversos pics de més de 6.000 metres abans d'arribar al camp base de la muntanya. Dimecres passat va començar l'atac definitiu al Makalu, que havia de finalitzar dissabte, però Picas va haver de tornar enrere. Batriu, que no la va veure, sembla que es va ajuntar amb una expedició alemanya, però no va poder assolir l'èxit.

Ara, intentarà pujar-hi de nou. Ahir, la mateixa Picas feia una piulada des de l'hospital que deia «en Xavi Batriu es troba al camp base del #Makalu amb forces per tornar a intentar el cim! Estem amb tu!». La manresana ja va intentar l'any passat fer el cim de la muntanya i va haver de renunciar-hi per culpa d'un terratrèmol que hi va haver al Nepal.