Un projecte il·lusionador és el que presenta el nou president del Manresa FS, Javi Franco. El club té el seu primer equip a la tercera categoria estatal de futbol sala (Segona B) i una base en les màximes divisions possibles.

De segon entrenador a president. Com s'entén?

És senzill. Aquesta temporada, com l'anterior, feia de segon entrenador de Jordi Rozas al primer equip. Fa uns mesos, però, un amic que estava a la junta gestora, David Planas, em va comentar que no hi havia president i, sincerament, penso que aquest lloc s'escau més a les meves característiques que no pas a les d'entrenador, funció per a la qual s'ha de tenir un nivell molt alt. Totes les parts van trobar bé que jo em presentés i la veritat és que el projecte que hi ha per als propers anys és molt atractiu, il·lusionador.

Com ha trobat el club per dins, ara amb la perspectiva de president?

Bé, el Manresa FS és una de les entitats grans de Catalunya respecte al futbol sala, però encara ho pot ser més i es poden corregir algunes coses. La junta gestora, després de la dimissió de l'anterior president, Antoni Coma, ha anat fent com ha pogut i, per exemple, aquesta temporada, el primer equip no ha funcionat. No vull ser un president de palla, i amb el suport dels meus directius prendré decisions. Respecte a la primera plantilla, el control i el funcionament general el portarem entre Pere Joan Pusó i jo mateix. David Planas serà el vicepresident, Francesc Mañosa serà el que en diem secretari social, Jordi Pusó farà de tresorer i Cristóbal Parra serà qui es comunicarà amb els pares del futbol sala base, un aspecte que tampoc no teníem ben resolt. El coordinador, Gerard Pusó, portava molt bé els temes esportius, però es deixaven de banda els pares. També volem aconseguir, a banda de tenir els millors entrenadors, que cada equip disposi d'un ajudant i un delegat, i de moment això ho estem resolent prou bé.

Es parla d'incrementar el nombre d'equips.

Això ho tenim pràcticament fet. Fins aquesta temporada érem tretze equips i en serem dos més, l'aleví C i el benjamí C, a més a més d'una escoleta, que estarà vinculada a la UE Castellgalí.

Això vol dir que es manté la vinculació a la UE Castellgalí una temporada més?

Sí. Gràcies a aquesta vinculació podem continuar creixent perquè disposem de més hores de pavelló, perquè el Pujolet és insuficient. Els nostres equips B i C tenen aquesta sortida i la pista exterior del Pujolet. Tenim ganes de formar jugadors que puguin arribar a cotes importants, com Xavi Cols, ara al primer equip del Barça.

La incidència del nou projecte respecte al primer equip del Manresa FS sembla que serà important?

Farem un equip engrescador amb l'objectiu de pujar a Segona Divisió el curs que ve. Per això estem negociant amb jugadors que estan jugant a Primera Divisió. La nostra idea tampoc no és fer una revolució a l'actual plantilla. Pensem en tres o quatre jugadors de molta qualitat per tenir possibilitat de lluitar per l'ascens. Manresa, una ciutat que fa molts anys que té decepcions, sobretot amb el bàsquet, ho necessita.

Pel que fa a la banqueta, es confia en Jordi Rozas?

Total confiança en ell, en la que serà la seva quarta temporada.

La incorporació de jugadors contrastats és sinònim de més despesa econòmica. Amb què compten?

Tenim lligat un espònsor fort. A més, el pressupost ja el tenim tancat, el tenim assumit.

Què se n'espera, dels jugadors de la 'casa' que es quedaran a l'equip?

Suposo que després de tants anys al club tindran il·lusió per pujar i, per això, si vénen jugadors de més nivell, seran ben acollits. Confiem que connectin. Aquesta temporada no ha anat bé quant a classificació, però l'anterior vam estar a punt de classificar-nos per a la Copa del Rei i vam entrar a la final a quatre de la Copa Catalunya que es va jugar al Nou Congost.

Per a molts juvenils que acaben la seva etapa al club i no sembla que, de moment, puguin tenir cabuda al primer equip, es pensa en un filial?

I tant, i que sigui de la màxima categoria possible. Estem en converses amb un parell de clubs, un de la comarca. El que volem és que, un o dos anys, els nostres jugadors es foguegin perquè malgrat que la feina que s'ha fet amb el juvenil ha estat impressionant, els falta jugar contra homes.

Abans d'acabar la temporada, el primer equip del Manresa FS encara té un últim repte, classificar-se de nou per a la final a quatre de la Copa Catalunya en una eliminatòria a partit únic, diumenge a l'Hospitalet.

No serà fàcil. Jugar a fora sempre és més complicat però jo penso que serà un partit igualat que es decidirà per petits detalls, si no ho fa als penals. Són dos equips grans de la lliga de Segona B. Si al final ens classifiquen, es tornarà a demanar per fer-se al Nou Congost. Amb la Federació i amb l'Ajuntament tenim molt bones relacions. A mi personalment no m'agraden els problemes ni les discussions. Les coses s'han de sospesar bé i meditar molt.