L'equip d'alt nivell de gimnàstica artística masculina de l'Egiba es va desplaçar a Porto (Portugal) per disputar una de les competicions de més ressò internacional. Hi havia equips de 7 països, Portugal, Escòcia, Gal·les, Gran Bretanya, Sud-àfrica, Hongria i Espanya. El concurs individual i per equips es va diputar el primer dia, competició d'on van sortir també els gimnastes finalistes a cada un dels aparells en les categories youth (menors de 15 anys) , júnior i sènior. Una final que es va fer el matí del segon dia.

L'equip de l'Egiba A, format per Kevin Traid i Viktor Lazarenko, gimnastes de l'equip nacional sènior i júnior respectivament i becats al CAR de Madrid, juntament amb Pau Bermúdez, Martí Flores i Fidel Serra, va quedar a tan sols tres punts de la posició de podi, tot i dominar clarament la competició en els primers aparells, però alguns errors al llarg de la tarda els van desplaçar dels llocs d'honor.

Tres medalles

La final del segon dia va ser molt millor per als gimnastes de l'Egiba, que van aconseguir tres medalles. Kevin Traid, que es va classificar per a les finals d'arcs, d'anelles i terra, i després d'una bona execució, va aconseguir la medalla d'or en aparells d'arcs i en el d'anelles. Viktor Lazarenco, tot i una molt bona actuació a la barra, va quedar a una dècima del podi d'aquest aparell, i en youth, Pau Bermúdez va aconseguir el bronze en la modalitat de terra.