El Tribunal Suprem va confirmar ahir la condemna a 21 mesos de presó per delicte fiscal que l'Audiència de Barcelona va imposar al futbolista del FC Barcelona Leo Messi, i encara que condemna també el seu pare, en aquest cas li rebaixa la pena a 15 mesos per reparació del dany.

La sala penal considera Messi i el seu pare)culpables de tres delictes contra la Hisenda Pública per haver defraudat 4,1 milions d'euros obtinguts de l'explotació dels drets d'imatge del futbolista. Els delictes van ser comesos entre 2007 i 2009 mitjançant un entramat de societats interposades.

La rebaixa a Jorge Messi, el pare, obeeix al fet que va tornar a Hisenda una part dels diners defraudats, un atenuant que ja li va aplicar al futbolista l'Audiència de Barcelona, i ara el Suprem asse-nyala que també cal aplicar al pare (castigat com a cooperador necessari). A més de la pena a la presó, la condemna inclou multes de 2 milions al futbolista i d'1,3 milions al seu pare.

La pena no implica internament

La sentència no implicarà l'ingrés dels Messi a la presó amb gairebé total seguretat, ja que habitualment l'internament, quan es tracta de condemnes inferiors als dos anys, és suspès per part del tribunal que firma la sentència mentre no s'incorri en altres delictes. Ara bé, l'última paraula al respecte serà de l'Audiència de Barcelona, el tribunal signant de la sentència que ha confirmat el Suprem.

La lleu rebaixa del càstig imposat a Jorge Messi (el recurs del qual accepta parcialment l'alt tribunal) és l'únic aspecte de la sentència de l'Audiència Provincial de Barcelona que modifica el Suprem, tot i que la seva sentència qüestiona que no hi hagi hagut acusació contra els assessors fiscals.