Vuit anys després de la seva desaparició, el Berguedà recupera la seva Nit de l'Esport gràcies a una iniciativa del portal digital d'informació esportiva de la comarca Entre Rivals, amb el suport del Consell Comarcal i el Consell Esportiu del Berguedà. Tindrà lloc el divendres 2 de juny a l'hotel Berga Park i s'hi espera més d'un centenar d'assistents.

El periodista Marc Canturri en nom d'Entre Rivals, el president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, i el flamant president del Consell Esportiu del Berguedà que alhora és conseller comarcal d'Esports Abel Garcia van fer la presentació d'aquesta gala, que premiarà els millors esportistes i entitats esportives de la comarca. Hi haurà vint categories amb entre 3 i 5 finalistes cadascuna. Pel que fa als premiats, 3 es decideixen per votació popular. En relació amb els finalistes i guanyadors de les 17 categories restants, han estat nomenats per un jurat de cinc persones vinculades al món de l'esport. És integrat pel conseller comarcal d'Esport Abel Gracia, el periodista berguedà del diari Ara Martí Molina, el comunicador de Ràdio Puig-reig Pep Clotet, el delegat de la Federació Catalana de Futbol al Berguedà Pep Graus i l'exatleta de Cal Bassacs Milagros Carmen. Aquest jurat es va reunir el diumenge 21 de maig i va triar els nominats. Els guanyadors es faran públics el 2 de juny.

Premis de votació popular

Els premis de la votació popular han recollit 1.287 vots. Els nominats han estat l'atleta Ivan Camps, el futbolista Marc Guijarro, el jugador de bàsquet Oriol Tintó, el corredor d'orientació Pau Llorens i el motorista Fran Serra.

En noies, les nominades són les atletes de muntanya Núria Picas, Judit Franc i Clàudia Sabata i la jugadora de pàdel Sara Pujals. Les aficions nominades han estat el Futbol Sala de Casserres, la de l'Handbol Berga i la del Club Esportiu Berga.

El periodista Marc Canturri, del portal Entre Rivals, va remarcar haver pogut fer realitat la recuperació d'aquest guardó. D'altra banda, el conseller d'Esport del Berguedà, Abel Garcia, va destacar «la bona salut esportiva» de la comarca per la «multiplicitat d'esports», i el president del Consell Comarcal, David Font, va agrair la iniciativa als promotors i ha manifestat la voluntat de l'ens de col·laborar-hi.