Sis temporades va defensar la samarreta de l'Alabès. El sallentí Rubén Navarro va jugar 178 partits en el conjunt vitorià entre Primera i Segona Divisió, i va marcar 43 gols entre els anys 2001 i 2007. Navarro també ha jugat al València, Numància, Hércules, Gimnàstic de Tarragona i Leganés,i ha tancat la seva carrera esportiva com a jugador al club del seu poble, el Sallent, amb Josep Lluís Ruiz com a tècnic.

Declarat blaugrana, avui tindrà el cor dividit?

Jo sóc català i del Barça, però en aquesta final m'agradaria que un club modest com l'Alabès pugui alçar la Copa. No se sap quan els vitorians podran tornar a jugar una final d'aquesta competició. Em sentiré més de l'Alabès que del Barça. Els vitorians han fet una gran temporada i no em sorprèn. L'entrenador Mauricio Pellegrino ha sabut gestionar un grup de jugadors joves que hi van molt. Jugar la final de la Copa és evident que per a ells és un premi. I a un sol partit pot passar de tot. Pot haver-hi sorpreses, encara que l'equip favorit és el Barça, que té més experiència perquè ha jugat més finals com aquesta.

Qui tindrà més il·lusió per gua-nyar la final, el Barça o l'Alabès?

Per al Barça pot ser una manera de salvar la temporada amb el que seria el seu únic títol, però per il·lusió segur que els blaugrana no superen els jugadors de l'Alabès, que no hi tenen res a perdre i molt a gua-nyar. No tindran cap pressió, encara que reitero, el més normal és que guanyi el FC Barcelona. Sigui com sigui, és una llàstima que molts aficionats tant del Barça com de l'Alabès no puguin veure la final en directe perquè les peticions d'entrades han superat, i de molt, la capacitat del Calderón de Madrid.

Com recorda les sis temporades que va passar a l'Alabès?

Va haver-hi de tot, bons moments i altres de no tant, amb descensos i ascensos. L'Alabès és un club modest i estic molt content que hagi pogut retornar a Primera Divisió. Penso que si fan bons fitxatges es poden consolidar a la categoria.

Considera l'Alabès un club de Primera Divisió?

El que sí que es pot considerar de primera és Josean Querejeta, també amo del Baskonia, que és qui ha salvat el club, que estava enfonsat. Ara, l'Alabès està en bones mans.

Rubén Navarro continua lligat d'alguna manera al món del futbol?

Doncs sí, porto dos equips del Sallent, un aleví i el juvenil. Ja és la tercera temporada que faig d'entrenador, tot i que en principi no em veia fent aquesta tasca; ara ja hi trobo molts al·licients. M'he anat introduint al futbol 11 i hi estic molt bé. Precisament, en el cas del juvenil, aquest cap de setmana juguem el darrer partit, i si guanyem, pujarem a Primera Divisió.