El pilot finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari) ha aconseguit la 'pole position' i sortirà des del primer lloc en el Gran Premi de Mònaco, gràcies a un temps d'1: 12.178, per davant del seu company alemany Sebastian Vettel i del finlandès Valtteri Bottas ( Williams).

Raikkonen ha assolit així la 'pole' número 17 de la seva carrera. No sortia del primer lloc en un Gran Premi des del de França 2008, fa nou anys, quan defensava el seu campionat del món obtingut el 2007, també amb Ferrari.

L'holandès Max Verstappen (Red Bull) sortirà quart a Montecarlo, seguit pel seu company australià Daniel Ricciardo, l'espanyol Carlos Sainz (Toro Rosso) que sortirà sisè, la seva millor classificació de la temporada i el mateix lloc que va obtenir l'any passat al circuit urbà de Montecarlo.

Completen els deu primers llocs el mexicà Sergio 'Checo' Pérez (Force Índia), el francès Romain Grosjean (Haas), el britànic Jenson Button (McLaren-Honda), que haurà d'afrontar 15 llocs de sanció per canviar parts del seu motor, i el seu company Stoffel Vandoorme, que no va sortir a pista en la Q3 per l'accident que va tenir al final de la segona sessió, i que va costar la seva última volta ràpida i l'eliminació al britànic Lewis Hamilton (Mercedes).

11. Kevin Magnussen (DIN / Haas-Ferrari) 1: 13.959

12. Stoffel Vandoorne (BEL / McLaren-Honda) 1: 13.249 (+)

- DESENA FILA:

19. Marcus Ericsson (SUE / Sauber-Ferrari) 1: 15.276.

20. Jenson Button (GBR / McLaren-Honda) 1: 13.349 (++).

(+): El temps del belga Stoffel Vandoorme (McLaren-Honda) és el de la Q2, ja que no va marcar temps en la Q3. Vandoorme perd tres posicions per l'accident al Gran Premi d'Espanya amb Felipe Massa (Williams).

(++): El britànic Jenson Button (McLaren-Honda) perd 15 llocs per canviar el turbo i la unitat MGU-H del seu motor.