El pilot alemany Sebastian Vettel (Ferrari) ha guanyat el Gran Premi de Mònaco per davant del seu company el finlandès Kimi Raikkonen, a qui ha avançat gràcies a retardar seu pas per tallers, amb l'australià Daniel Ricciardo (Red Bull) tercer.

Vettel ha sumat la seva victòria número 45, la segona de la seva carrera a Mònaco (on va guanyar en 2011) i la tercera de la present temporada després d'Austràlia i Bahrain, amb el que lidera el Mundial amb 129 punts i amplia la distància a 23 punts amb el britànic Lewis Hamilton, que ha sigut setè sortint del tretzè lloc i es queda amb 104.

El finlandès Valtteri Bottas (Mercedes) ha acabat quart, seguit per l'holandès Max Verstappen (Red Bull) i l'espanyol Carlos Sainz (Toro Rosso) ha defensat amb èxit la seva sisena plaça davant els envits de Hamilton, setè després de la seva remuntada.

Han completar la zona de punts el francès Romain Grosjean (Haas), el brasiler Felipe Massa (Williams) i el danès Kevin Magnussen (Renault); beneficiats pels abandonaments del mexicà Sergio Pérez (Force Índia) i el rus Daniil Kvyat (Toro Rosso) per un toc dels seus monoplaces en les últimes voltes.

El pilot alemany Pascal Wehrlein (Sauber) ha patit un aparatós accident a la volta 60 en què va acabar bolcat sobre l'eix esquerre del seu monoplaça contra el mur, però del que va sortir pel seu propi peu i en aparent bon estat físic.