Tot i que la final de la Copa del Rei sol ser un partit en què hi ha bon ambient entre les aficions, que passen tot el dia a les zones de seguidors habilitades per a l'ocasió, algunes vegades cal lamentar alguns incidents entre grups més o menys organitzats que aprofiten el moment per provocar algun sarau. Així, segons va denunciar ahir a la tarda el periodista Héctor Fernández i va confirmar el diari Ara, un grup d'aficionats radicals del Barça va agredir seguidors de l'Alabès al barri de la Latina de la ciutat, on hi havia la zona d'aficionats vitoriana.

Segons testimonis de l'agressió, aquests individus «tenien aspecte de neonazi». La baralla va durar poc, però els aficionats bascos presents a la zona parlaven de «cadires volant i de cops de puny». Segons el mateix periodista, un grup d'aficionats blaugrana que hi havia a la zona havia sortit a ajudar els agredits.

Un dels testimonis del moment va ser Víctor, un aficionat de l'Alabès que va explicar al diari barceloní que li havien «robat la bufanda. Estava cantant i han aparegut uns pelats que me l'han presa, mentre un altre d'ells cridava 'putos bascos'».

Ve de lluny

És bo recordar que en el partit de lliga que van disputar el mes de febrer passat l'Alabès i el Barça a Mendizorroza, quan tots dos equips s'acabaven de classificar per a la final de la Copa del Rei jugada ahir, també hi va haver incidents a la capital basca protagonitzats per un grup d'aficionats radicals blanc-i-blaus que van agredir membres dels grups d'animació del Barça. A les xarxes socials havien aparegut en els darrers dies alguns missatges parlant de «revenja», però sempre a càrrec d'anònims amb simbologia dels Boixos Nois, grup que no forma part de la graderia d'animació.

Ahir també hi va haver discussions pel fet que, com sol ser habitual, el Barça no hagués venut totes les entrades als seus aficionats i que, en canvi, els de l'Alabès n'haguessin pogut comprar a la revenda.