«Vull recuperar la il·lusió per entrenar i el Manresa és el lloc ideal, un club seriós que està fent les coses ben fetes». Jose Solivelles, tècnic de 32 anys, s´expressava així en la presentació que es va fer ahir de la seva figura com a nou entrenador del primer equip blanc-i-vermell. I és que Solivelles, que va començar la present temporada entrenant el Sabadell a Segona Divisió B, va deixar el càrrec al gener per motius extraesportius, bàsicament per discrepàncies amb la junta directiva arlequinada.

«Fa uns mesos no em plantejava entrenar un Primera Catalana però el projecte del Manresa és engrescador i més amb el Miquel Ezequiel de secretari tècnic, que conec perfectament de quan estava amb mi a Sabadell» va dir Solivelles, afegint que «jo no puc prometre resultats però si que puc donar una estructura el més professional possible. Sigui com sigui, l´objectiu de qualsevol entrenador és guanyar tots els partits i també que el seu equip jugui bé. He signat per dos anys i dels que es tracte en el primer és crear una base de futur. Aquí hi ha unes bones instal·lacions i estabilitat, un aspecte que és molt important. Tot això també m´ha portat aquí». Preguntat per si el repte seria l´ascens a Tercera Divisió, el nou entrenador del Manresa va contestar rotundament «si, intentarem lluitar per l´ascens».

Respecte a la manera de jugar de Jose Solivelles, ell mateix va indicar que «sóc antisistemes, més aviat m´agrada parlar de filosofies. Els tècnics ens hem d´adaptar als jugadors que tenim, a les dimensions del camp, etc. Ara bé, m´agrada que els meus equips siguin protagonistes, que tinguin la pilota». Aquestes dies lògicament, el Manresa com tots els equips, estan mirant de confeccionar les millors plantilles possibles. Solivelles té clar que «intentarem fer les incorporacions que s´adaptin a la meva idea siguin de casa o de fora. Jo conec tota la plantilla del Manresa i reconec que han fet una segona volta amb un bon nivell».

El Nou Congost no destaca precisament per una gran afluència d´aficionats. Sobre això, Solivelles va comentar que «no vull ser presumptuós i dir que jo puc omplir el camp. Però està clar que enganxa i genera il·lusió són els resultats i la classificació, res més».

Un orgull per al Manresa

El secretari tècnic, Miguel Ezequiel, va recordar que «després de la inevitable marxa de l´Albert Garcia a la Xina jo li vaig presentar al president una llista amb quatre candidats per ocupar la plaça. Sabia que algun dels escollits era molt complicada la seva arribada, però el bo del cas és que la primera opció, el Jose Solivelles, ens va dir que si. És un orgull per a nosaltres que estigui aquí. Aquesta passada temporada va estar a un bon nivell a Segona B; va deixar el Sabadell en novena posició. En el projecte ambiciós que estem començant, la primera pedra era ell i estem contents que hagi acceptar pujar al tren».

En absència del president José Luis Correa, el gerent Jesús Barón va manifestar que «ens agradaria al club poder estar a l´alçada d´aquest entrenador de prestigi per donar-li allò que li faci falta. Els projectes els duen a terme les persones i crec que el Manresa es troba en el bon camí.