Per tretzè any consecutiu, el Club de Ball Esportiu Swing Manresa amb el suport de l’Ajuntament de Manresa organitzarà aquest diumenge 4 de juny, al Complex Esportiu Municipal Vell Congost, el trofeu Ciutat de Manresa 2017 de Ball Esportiu i de Competició. Els detalls d’aquest esdeveniment han estat presentats aquest migdia pel regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta; i el president del Club de Ball Esportiu Swing Manresa, Jesús Rubio.

Serracanta ha mostrat la satisfacció per donar la benvinguda a la nova edició “d’una prova plenament consolidada, amb una trajectòria potent que diu molt del present i del futur del ball esportiu a Manresa”. El regidor ha volgut ressaltar “la força i el dinamisme del teixit esportiu que ens projecta cap a enfora com a capital esportiva i, alhora, molt poliesportiva” . Finalment Serracanta, ha fet una crida als ciutadans a acostar-se diumenge al Complex Vell Congost “per gaudir d’un esport espectacular i de gran bellesa estètica”.

Al seu torn, Jesús Rubio ha subratllat “l’espectacularitat d’una edició que aplegarà uns 300 esportistes que disputaran 40 competicions per edats i en totes les categories”. El president del club organitzador ha explicat que “aquesta és la tretzena vegada que es presenta a la ciutat un esdeveniment d’aquestes característiques després del Campionat d’Europa Amateur Llatí del 2002, del Campionat d’Espanya Llatí del 2003, el Campionat de Catalunya del 2009 i dels Trofeus Ciutat de Manresa, celebrats ininterrompudament des del 2007 fins aquest 2017”.

Per a Jesús Rubio, “aquest fet, juntament amb la gran quantitat d’entrenadors, ballarins i èxits esportius aconseguits, fan de Manresa ciutat i capital de referència estatal en aquesta modalitat esportiva” i ha afegique que "la implicació i arrelament del Club de Ball Esportiu Swing Manresa amb la ciutat ha estat una constant amb el devenir dels anys".

Dotze hores ininterrompudes de ball

La competició d’aquest diumenge és puntuable per al circuït de competicions del rànquing estatal en les modalitats de balls estàndards i balls llatins que es portaran a terme en dues pistes de forma simultània i que seran jutjades per 10 jutges nacionals.

Per aquesta ocasió es condicionarà i s’engalanarà el pavelló per a convertir-lo en unes fantàstiques pistes de balls on sonarà la música de forma ininterrompuda durant dotze hores. Les parelles participants provenen d’arreu de l’estat: les Illes Balears, Madrid, País Basc, València, Aragó, entre altres i, així com una àmplia representació catalana, des de 4 anys fins a totes les edats.

La competició començarà a partir de les 10 del matí i s’allargarà fins ben entrada la tarda amb les fases finals a partir de les 4 de la tarda, que serà el moment quan s’aconseguirà el punt més àlgid del torneig amb la participació de les millors parelles de les categories més altes de tot Espanya.

Durant tot el dia hi haurà un gran ventall de competicions en les categories juvenil, júnior, youth, adult, sènior i màxima categoria. Cada categoria té el seu espai i el seu moment, la qual cosa garanteix l ’interès i el ritme de la competició durant tota la jornada.