La Joviat es va imposar a La Salle Tarragona per 58-43 en la primera semifinal del campionat de Catalunya júnior femení interter-ritorial, que es disputa aquest cap de setmana al pavelló del Nou Congost de Manresa. Ara, les bagenques, que porten una temporada immaculada, disputaran la final de la competició davant el Círcol Catòlic de Badalona, que es va imposar per 54-51 al Joventut en l'altra semifinal. Cal recordar que el vencedor obtindrà el bitllet per jugar la temporada vinent a Preferent, on competeixen els setze millors equips de Catalunya.

En els primers minuts de partit hi va haver igualtat entre les dues formacions, que s'anaven intercanviant cistelles de forma constant. Poc després, les manresanes van començar a exercir una defensa pressionant, i això els va permetre agafar cinc punts de marge al final (12-7). En el segon període, algunes jugadores importants de les locals es van carregar ràpidament de faltes, i aquesta situació la va saber aprofitar el conjunt tarragoní per capgirar l'electrònic i arribar a la mitja part de l'enfrontament amb només un punt d'avantatge (19-20).

En el tercer quart, les jugadores de la Joviat van exercir una bona defensa, que els va permetre recuperar algunes pilotes i poder córrer al contraatac. A més, també van poder anotar gràcies a algunes segones opcions sota les cistelles. Tot això va fer que les bagenques s'escapessin en l'electrònic i agafessin fins a nou punts de diferència (38-29).

En els darrers deu minuts del matx les tarragonines van dur a terme una petita reacció i es van posar a només cinc punts quan faltaven tres minuts pel final del matx. Semblava que el primer finalista es decidiria en un final igualat, però el conjunt local va clavar dos triples i va sentenciar l'enfrontament.