El Gimnàstic de Manresa, tal com canta el seu himne, «és bressol de grans jugadors». Aquest fet se certifica cada any quan els millors clubs de Catalunya s'emporten els millors jugadors escapulats cap als seus respectius equips. Per aconseguir aquesta fita, hi ha un ampli i sacrificat treball al seu darrere. Cada temporada el Gimnàstic aposta per la base i aquest fet repercuteix a la llarga en els bons resultats obtinguts en les millors categories. Aquest any ha estat la temporada més exitosa del Gimnàstic de Manresa. A banda del juvenil A, l'entitat manresana ha obtingut resultats de molt prestigi, i és que el juvenil B i C han aconseguit els seus respectius ascensos. També cal destacar la meritòria tercera posició del cadet A entrenat per Adrià Talavera a la Divisió d'Honor. Tots aquests èxits són fruit de l'aposta per la base i aquesta temporada el club ha fet de trampolí a molts jugadors.

Fins a 15 jugadors escapulats han estat fitxats aquest any, pels grans clubs d'Espanya, el FC Barcelona s'emportarà fins a vuit jugadors, l'Espanyol tindrà cinc jugadors escapulats i el Vila-real s'emportarà dos jugadors més. El porter andorrà del cadet A Iker Alvarez, jugador de la selecció andorrana i catalana de 16 anys, defensarà la porteria del Vila-real la temporada vinent. El seu company d'equip, el davanter cerverí Ivan Ramos, també jugador de la selecció catalana, defensarà la samarreta groga del Vila-real la temporada vinent, després de completar un gran any obtenint la tercera posició a la Divisió d'Honor cadet i marcant un total de 18 gols.

El davanter Jordi Garcia també del cadet A vestirà la samarreta blanc-i-blava de l'Espanyol després de finalitzar una completa temporada. L'abrerí Raúl Moro, davanter cadet de primer any, jugarà l'any vinent a les files de l'Espanyol. El davanter de Vilanova del Camí Sergio Sandoval vestirà la samarreta de l'Espanyol la temporada vinent, cal destacar la segona posició a la taula dels golejadors amb 21 gols a la preferent infantil. El mitja punta de Martorell Ilias Akhomach i jugador de l'infantil preferent defensarà l'escut del FC Barcelona. El davanter de Mollerussa Ianis Tarba també jugarà la temporada vinent a Can Barça. El jove jugador aleví ha quedat segon a la classificació dels golejador amb 49 gols. El defensa sallentí del benjamí A Guiu Monsó vestirà la samarreta blanc-i-blava de l'Espanyol. El seu company d'equip, el davanter de Ripoll Jan Martinez, defensarà la samarreta blaugrana. En la categoria dels més petits, els dos prebenjamins de segon any, Fran Orduña i Iu Martinez, tots dos jugadors de Súria, portaran la camiseta del Barça la temporada vinent.

Els dos prebenjamins del mateix equip i de primer any, Iñaki Piña, defensa de Manlleu, i Eric Rodriguez, davanter de Manresa, compartiran equip a Can Barça. En noies, la portera del femení cadet-infantil de Vacarisses Ainhoa Ramirez vestirà la samarreta de l'Espanyol. Cal destacar que aquesta temporada s'ha batut el rècord de més jugadors fitxats per altres entitats de Primera Divisió. Ara cal seguir apostant per la base en un club ambiciós que té un model de futbol base que funciona des de fa molts anys. El Gimnàstic de Manresa buscarà superar-se encara més la temporada vinent.