L'antiga Volta Cerdanya Ultrafons SportHG, que en les darreres edicions porta el nom d'Ultra Cerdanya, va fer bategar la comarca durant tot el cap de setmana. Van ser dos dies en què es van celebrar curses per a totes les edats i els més de 550 participants van poder escollir la modalitat que s'adeqüés més a la seva preparació física. Això sí, la pluja que va caure a la comarca i el descens de les temperatures va dificultar lleugerament la participació i va afectar el desenvolupament d'aquest esdeveniment.

La cursa ultra, que va tenir més d'un centenar d'atletes inscrits, va arrencar el dissabte a 2/4 de 7 del matí des de Bellver de Cerdanya. Havien de dur a terme 85 quilòmetres i 5.000 metres de desnivell positiu, però, per culpa de les males condicions meteorològiques, es va escurçar l'itinerari i van passar a ser de 72 quilòmetres amb un desnivell total d'uns 3.700 metres.

El recorregut va sortir de la plaça Major de Bellver de Cerdanya, i els atletes van passar per Coborriu de la Llosa, Viliella, Talltendre i Ordèn, entre d'altres, i va oferir unes grans panoràmiques de la plana ceretana, la serra del Cadí, el Carlit i el Puigmal.

També des de Bellver, a les 8 del matí, es va fer el tret de sortida l'UC Marató amb 42 quilòmetres i 2.400 metres de desnivell positiu. En aquesta modalitat hi van participar 250 persones.

Alp, inici i final

El punt final d'un cap de setmana en què la muntanya va ser la protagonista va ser l'UC Trail, amb 175 esportistes. La prova, adaptada perquè en pogués gaudir qualsevol tipus de públic, va ser de 15 quilòmetres i de 500 metres de desnivell positiu. Va començar des d'Alp a les 10 del matí i va acabar en el mateix municipi.

Una altra de les competicions va ser l'UC Kids, una cursa infantil que es va dur a terme dissabte al matí. L'inici i el final de la prova va ser a la plaça Santa Maria de Puigcerdà. La categoria aleví-infantil va començar a 2/4 de 10 i la prebenjamí-benjamí a les 10, i va aplegar desenes d'infants.