Unes 150 parelles vingudes d'arreu de la geografia estatal, però majoritàriament de Catalunya, van participar en la tretzena edició del Trofeu Ciutat de Manresa de ball esportiu celebrat al Complex Vell Congost sota l'organització del Club Swing Manresa i la col·laboració de l'Ajuntament.

Al llarg de tot el dia d'ahir es van disputar unes 40 competicions per categories i edats en les modalitats de llatins i estàndard.

Aquesta era la tercera edició del Trofeu Ciutat de Manresa que es feia en el pavelló Complex Vell Congost. Segons Jesús Rubio, de l'organització, «és un lloc acollidor, pràctic i adient al que nosaltres fem. A més, a nivell de serveis i pàrquing el lloc és immillorable. La competició ha anat molt bé, s'han complert els horaris i la participació ha estat més que acceptable per les dates que ens trobem, i tenint en compte que aquest dilluns és festiu en moltes poblacions. Hem tingut la presència del regidor d'esports de l'Ajuntament Jordi Serracanta en una mostra de bona entesa».

El Trofeu Ciutat de Manresa és puntuable pel circuit estatal i molt dels participants hi són per millorar el seu rànquing.

Primers classificats

Els podis en les categories més rellevants, en adult A (llatins), la primera plaça ha sigut per a Marc Márquez i Irina Arnau (Swing), seguits de Sergio León i Soraya Pérez (Mora Dance), i Miquel Caballero i Judit Fabregat (Swing). En sènior I (estàndard) es va imposar Jordi Parés i Vanessa Planell del Swing, amb Joan Boixader i Rosanna i Joaquim Casellas i Dolors Vidal, ambdues parelles també del Swing, a continuació. En sèniors I (llatins), les tres primeres places van correspondre a Álex Revuelo i Mar González (More Dance), Víctor Franco i Marina Descalzo (Dynamic) i Joan Boixader i Rosanna Camprubí (Swing).

Pel que fa als júniors, en stàndards, van guanyar Robert Mihai i Tatiana González (Swing), seguits d'Óscar Sorroche i Coral Anguera (Wapacha) i David Kulikovsky i Lidia Vidal (Dance Gold); i en llatins, triomfs per a Óscar Sorroche i Coral Anguera (Wapacha), classificant-se tot seguit, Nikita Paseukin i Kristina Alyusova (Freedom Dance) i Robert Mihai i Tatiana González (Swing).

Ara, el campionat català

Els competidors del Swing, que tan bon paper van fer ahir en el Trofeu Ciutat de Manresa, tindran el proper cap de setmana una altra cita important. Serà a Mollet i en concret en el Campionat de Catalunya per clubs en les categories sub-13, sub-17, absoluta fins a 35 i sènior de més de 35.