El Club Bàsquet Vilatorrada va caure a la complicada pista del Sant Joan Despí (60-53) en el tercer i definitiu partit de l'eliminatòria de permanència a Primera Catalana. D'aquesta manera, el conjunt bagenc consuma el seu descens i haurà de competir a Segona la temporada vinent.

El partit va seguir un guió bastant similar al primer de la sèrie, que es va disputar fa dues setmanes en el mateix escenari i en el qual el Vilatorrada va estar a punt d'endur-se el triomf. En el primer quart hi va haver molta igualtat entre les dues formacions, que s'anaven intercanviant cistelles de forma constant (13-12 al final). En el segon període els jugadors dirigits per Oliver Fernández van estar molt desencertats en el llançament exterior, i això ho va saber aprofitar l'equip local per obrir forat en el marcador gràcies als seus dos referents en el joc interior, que no van participar en el segon duel. Es va arribar a la mitja part de l'enfrontament amb set punts de diferència pel Sant Joan Despí (31-24).

En la segona meitat els bagencs van intentar retallar diferències, i ho van aconseguir, ja que es van situar a només quatre punts al final del tercer quart (45-41). En els deu darrers minuts, els visitants van seguir lluitant i es van posar a només dos punts quan faltaven quatre minuts per l'acabament del matx. En aquests van aparèixer els nervis en els visitants, que no van ser capaços de capgirar el marcador tot i les errades locals des de la línia de tir lliure (en van anotar set dles quinze que van intentar). D'aquesta manera, els bagencs van acabar perdent el partit i la categoria. Des d'avui mateix el conjunt de Sant Joan de Vilatorrada haurà de treballar de valent per intentar recuperar la categoria la temporada vinent.