La sala de plens de l'ajuntament de Martorell va ser l'escenari, ahir, de la presentació de la vuitena festa del Futbol Català, que tindrà lloc entre divendres i diumenge al complex Torrent de Llops i al pavelló municipal. És la quarta vegada que Martorell és la seu d'aquest esdeveniment, després d'haver-ho estat en les edicions del 2012, 2015 i 2016.

L'acte va tenir la presència del tinent d'alcalde de Martorell, Adolf Bargués, el vicepresident de la Federació Catalana, Josep Llaó, el director de la Lliga Catalana de futbol sala de la federació, José Miguel Calle, la regidora d'Esports, Belén Leiva, el president del CF Martorell, Josep Ramon Vigueras, i el representant territorial de la secretaria de l'Esport a Barcelona, Santi Siquier.

Eradicar la violència

Un dels punts que va voler destacar Llaó en la seva intervenció va ser, a part de la voluntat de «superar-nos, perquè les competicions porten el nom de Catalunya», va ser que «fa anys que fem campa-nyes per eradicar la violència a l'esport i hem aconseguit una notable millora, però encara queda molta feina per fer. Treballem diàriament per posar fi a aquests incidents».

Per la seva banda, Siquier va recordar que «és important donar relleu institucional a esdeveniments com aquest. És la màxima competició de Catalunya en categories de base, tant en futbol com en futbol sala. La federació ha trobat la complicitat de Martorell per celebrar aquesta competició que convertiran la ciutat en la capital del futbol i del futbol sala català durant el proper cap de setmana». A més, va valorar el projecte +Kesport, un programa pioner en la formació de jugadors d'entre 6 i 12 anys.

Entre la representació local, Vigueras va admetre que organitzar una festa així «suposa molta feina, però ho fem encantats perquè dóna un valor afegit al nostre club i al nostre municipi». La regidora Leiva va remarcar que «intentem promocionar l'esport base i acollir un esdeveniment com aquest és un premi i un al·licient per seguir treballant en aquesta línia».