El FC Barcelona va anunciar ahir la rescissió del contracte del tècnic grec Giorgios Bartzokas, tot i que tenia un compromís firmat fins a l'estiu del 2019. La desastrosa marxa de l'equip, que ha quedat per primer cop en nou anys sense guanyar cap títol, així com les decepcions acumulades a la lliga, en què va quedar fora a quarts de final, i a l'Eurolliga, en què no va superar la lligueta, han precipitat aquesta decisió. El candidat principal per substituir-lo és el tècnic lituà del Zalgiris, Sarunas Jasikevicius, tot i que ahir la direcció esportiva del club no va voler confirmar res sobre això.

Segons el director d'esports del club, Albert Soler, la decisió «s'havia madurat en les darreres setmanes i es va prendre dimarts a la nit. Se li ha comunicat aquest matí». A més, Soler va informar de l'enèsima reestructuració de la secció, en la qual Nacho Rodríguez, fitxat com a director de gestió fa dos mesos i mig, passa davant de Rodrigo de la Fuente, que era el director esportiu.

Assumint galons

Rodríguez va agafar el bou per les banyes i va afirmar que «entenem que qui ha de liderar el projecte del Barça és una altra persona». De Bartzokas va dir que «és un professional i ho ha entès» i va excusar el mal rendiment per «una planificació tardana, les moltes lesions que ha tingut l'equip i el nou format de l'Eurolliga, amb dos partits per setmana». També va admetre falta d'exigència. «De vegades anava als entrenaments i no sabia si havíem guanyat o perdut el partit anterior. Volem una secció amb un nivell d'exigència molt més alt en tots els aspectes».

Pel que fa al nou entrenador, que ha de ser «un líder en tots els sentits, que s'identifiqui amb el club i que ens porti a aconseguir els objectius marcats», no va voler dir si seria Jasikevicius, que en principi no pot entrenar a l'ACB perquè no té dos anys d'experiència en el seu club actual, tot i que es podria buscar un solució legal i apuntar-lo a cursos d'entrenadors de la federació.

Pel que fa al capità de l'equip, Juan Carlos Navarro, «tant la seva idea com la del club és la de continuar al Barça». Va negar que aquesta continuïtat estigui lligada a una hipotètica renúncia a jugar l'Eurobasket amb la selecció espanyola i va dir que el model que busca és com el de la secció d'handbol, «amb un vestidor unit i amb un líder, que és en Pasqui».