El FC Barcelona va emetre ahir a la tarda un comunicat de premsa amb el qual va voler rebatre les acusacions de l'expresident del club Joan Laporta, que insinuava que Qatar havia pagat més diners del que s'havia informat al club pel seu patrocini, una quantitat que, suposadament, hauria anat a parar a mans de Sandro Rosell, actualment a la presó.

Segons el club, pel patrocini de Qatar, entre el 2010 i el 2016, es van pagar 171 milions d'euros entre les temporades 2010-11 i 15-16 a raó de 15, 26, 29, 35, 37 (amb cinc de variables per l'obtenció de la Lliga de Campions) i 33,5 durant tots aquests anys. El club afirma que té els justificants dels ingressos per valor d'aquests 171 milions i que el contracte no va suposar cap cost en concepte d'intermediació.

El Barça afegeix que els comptes han estat convenientment auditats i que la junta havia lliurat una còpia d'aquest contracte i dels justificants d'ingressos a la policia judicial de Barcelona com a mostra de transparència i de col·laboració.

Segons el comunicat, un cop «fets aquests aclariments, el FC Barcelona fa una crida a la responsabilitat i es reserva el dret a emprendre accions legals davant de les difamacions o acusacions falses sobre l'honorabilitat de la gestió del club». El bloqueig de sis països àrabs a Qatar ha derivat en tot d'acusacions contra el patrocini del Barça aquests dies.