El pilot bagenc Simeó Ubach es manté al capdavant del campionat d'Espanya de motocròs de la categoria MX2 després d'obtenir un segon i un quart lloc en les dues mànegues que es van celebrar el cap de setmana passat al circuit de Bellpuig, on la pluja i una gran quantitat de fang van dificultar molt el pilotatge.

Després de ser segon a l'entrenament lliure i tercer al cronometrat, Ubach va iniciar la primera cursa en la segona plaça, i va haver de lluitar de valent per mantenir-se sobre la seva KTM a causa de les condicions del circuit. Al final, només va poder ser superat per Iker Larrañaga. En la segona mànega, les condicions encara eren pitjors, ja que no parava de ploure. Tot i això, el bagenc va fer una bona sortida i es va situar segon, però no va poder evitar una caiguda a la tercera volta de la qual es va recuperar amb rapidesa i es va situar quart. Quan faltaven poques voltes per al final va millorar una posició, però el rival que acabava de superar el va tocar i va tornar a caure. Però una altra vegada el de KTM es va refer i va creuar la línia de meta en el quart lloc.

En el còmput total de les dues mànegues, Ubach va acabar tercer, i d'aquesta manera manté el lideratge de la competició, amb 193 punts, set més que Carlos Fernández i divuit més que Larrañaga. El calderí Oriol Casas és quart, amb 158, el manresà Lluís Riera, cinquè amb 129, i Oriol Oliva, catorzè amb 58. En MXElit, Ramon Brucart va ser onzè a Bellpuig i és dissetè a la general.