El president de l'ACB, Francisco Roca, va afirmar ahir, durant un congrés sobre el marc jurídic de l'esport, que «qualsevol club» no pot ascendir a una lliga professional, especialment quan les segones divisions estan «molt allunyades» tant en els aspectes esportius com econòmics.

«Hi ha una cosa que sé que sona antipàtica, però a mi no em sembla que qualsevol club pugui pujar a una lliga professional, i quan les segones divisions estan molt allunyades de la primera, com lamentablement passa en el nostre cas, causa enormes problemes aquest trànsit d'ascens i descens», va opinar Roca en una taula de competicions professionals del congrés «Un nou marc jurídic per a l'esport» organitzat pel Consell Superior d'Esports (CSD) i el Comitè Olímpic Espanyol (COE).

El president de l'ACB va explicar que ara mateix un club que arribi a la lliga Endesa amb «alguna cosa d'endeutament» pot tenir un final «dramàtic», fet que no ha de seguir sent així.

«Cal prendre mesures perquè les dues divisions no estiguin tan allunyades en aspectes esportius i econòmics. Nosaltres amb això tenim un problema enorme, estem en vies de solució. Aquí hi ha el director general d'Esports del CSD que ens està ajudant moltíssim a trobar solucions per prendre-hi mesures», va afegir.

Crítica a l'Eurolliga

Roca també va parlar de les llicències que atorga l'Eurolliga i que fan que els equips que participen no s'ho hagin de guanyar en les competicions domèstiques: «els equips importants no han de lluitar en les seves lligues nacionals i tenen la competició per endavant. Això els convé a ells, però no a la resta d'equips, perquè treu l'interès a les lligues nacionals».