«Sortiu i gaudiu-ne». La frase de Johan Cruyff que va fer fortuna pot ser extrapolable al sentiment que poden tenir els tècnics i directius de l'Avinent Manresa a l'hora de parlar amb les atletes que demà saltaran a l'estadi Gaetà Huguet de Castelló per afrontar la final de Divisió d'Honor del Campionat d'Espanya d'atletisme. És la fita més important d'aquest esport a la capital del Bages pel que fa a clubs i les vint competidores manresanes que hi intervindran segur que aprofiten el moment. De tota manera, tampoc no volen que sigui un premi i prou. La tensió competitiva del conjunt farà que busqui evitar la vuitena posició, la qual cosa seria una fita extraordinària tenint en compte que els rivals són els set millors conjunts de l'estat.

Una per prova

A diferència dels mítings anteriors, a Castelló mateix i a Manresa, aquest cop només pot participar una atleta per prova, ja que hi ha vuit equips i no els quatre habituals. Els conjunts adversaris són dos, als quals les manresanes ja s'han enfrontat enguany, el Playas de Castelló i el FC Barcelona, a més del València Esports, el Marathon de Madrid, el Simply Scorpio de Saragossa, l'Scania Pamplona i l'Agrupació Atlètica Catalunya de Barcelona, tots ells representatius de capitals de província.

Una de les atraccions del cap de setmana atlètic a la capital castellonenca serà també la presència dels equips masculins, que coincideixen al mateix estadi per disputar la seva final, la qual cosa dotarà de més espectacularitat a la tarda. L'equip manresà segueix sense poder disposar de les americanes Emília del Hoyo i Núria Tió. El fet d'haver de descartar atletes ha provocat situacions com la baixa de Laura Clemente en la perxa en favor de la seva germana Mònica, que la va superar a Manresa fa tres setmanes. Tot l'equip, però, és darrere d'una fita que ara volen que tingui un final feliç.