El València Basket visita aquest vespre el Reial Madrid (20.30h) en el primer partit de la final de la lliga Endesa, gairebé sense pressió després d'haver aconseguit l'objectiu de classificar-se per a la propera Eurolliga. Així que, amb una part dels deures de la temporada fets, l'equip de Pedro Martínez, i capitanejat pel santpedorenc Rafa Martínez, vol sorprendre el vigent campió.

Malgrat que la seva temporada, amb tres finals disputades, ja pot considerar-se un èxit, la plantilla valenciana afronta la sèrie definitiva amb l'ambició d'aconseguir el seu primer títol de lliga. A més, els homes de Pedro Martínez es podran treure l'espina de les dues finales perdudes aquest curs: de Copa, precisament davant del Madrid, i d'Eurocup, contra l'Unicaja.

Pedro Martínez, tècnic del València, va destacar ahir que lluitar pel títol de la llliga Endesa davant del Reial Madrid és «un moment històric» per al seu equip. El tècnic va assegurar, durant la presentació de la final, que intenten «gaudir del moment. Sabem que juguem contra un equip que ha jugat sis finals des que hi és Pablo Laso, la qual cosa demostra que són els grans dominadors del bàsquet espanyol».

Rafa Martínez, ambiciós

«Tenim il·lusió i ganes, intentarem fer el que vam fer a Vitòria, passar la sèrie amb el factor pista en contra, tot i que sabem que serà molt difícil», destacava ahir el capità del València, Rafa Martínez, en recordar el camí de l'equip a les semifinals.

Respecte al primer partit, el santpedorenc va assenyalar que aconseguir la victòria seria «un pas de gegant», però per fer-ho és conscient que hauran de «jugar al màxim» de les seves «capacitats». Només així tindran «l'opció de guanyar algun dels dos primers partits».

Favoritisme madridista

Sergio Llull, jugador del Reial Madrid, va assegurar que, malgrat ser l'equip favorit per guanyar la final, hauran de «demostrar-ho en la pista» a partir d'aquest vespre. El referent del Madrid, format al Manresa, va assegurar que tots els jugadors de la plantilla blanca estan «molt contents» per lluitar per un altre títol. Però Llull sap que el València «arriba bé» a la final, «amb moltes ganes i molta il·lusió» per sorprendre'ls.