El nou tècnic del Barça, Ernesto Valverde, no ha volgut pronunciar-se sobre el debat tàctic de si el conjunt blaugrana ha de mantenir-se fidel al seu esquema de joc, el 4-3-3, i apunta que «no és el dibuix sinó l'estil el que ha marcat la llegenda d'aquest equip» en els últims anys.

«El 4-3-3 és un esquema que ha adoptat el Barcelona des de fa temps. És veritat que no és exclusiu, que ha jugat amb 3-4-3 i fins i tot amb un 4-2-3-,1 però, independentment de l'esquema, el que ha de prevaler és l'estil de l'equip, que és el que ha marcat la llegenda d'aquest equip», destaca.

Valverde respon així a una de les preguntes que li han fet els seguidors culers a través de la televisió del club, Barça TV. «És veritat que l'esquema ajuda, però l'estil no ve marcat exclusivament per l'esquema», insisteix.

El tècnic de Càceres assegura que té clares quines són les senyes d'identitat del Barça: «Els últims anys, quan ha tingut més èxits, la seva manera de jugar s'ha basat en els seus migcampistes creatius». Una idea, la de potenciar la zona medul·lar, que ja va apuntar durant la seva presentació com a nou entrenador del Barça.

«A aquest estil és al que jo m'he d'adaptar, tot i que el conec, i en això he de perseverar i donar-li després el meu toc», afegeix Valverde, que segueix sense revelar si aplicarà un dels seus dos sistemes favorits: 4-2-2 o 4-2-3-1, els més habituals en la seva última etapa com a entrenador de l'Athletic.