L'Avinent Manresa va finalitzar en la vuitena i última posició en la trobada final de la Divisió d'Honor femenina, que es va dur a terme a l'estadi Gaetà Huguet de Castelló de la Plana. Tot i aquest resultat, les atletes bagenques van estar a un gran nivell i van competir fins al final per evitar el fanalet vermell. D'aquesta manera, l'Avinent tanca la millor temporada de la seva història, ja que mai abans havien aconseguit arribar tant lluny a la màxima categoria de l'atletisme estatal.

La victòria va ser pel València Esports, que va obtenir un total de 136,5 punts, deu més que el FC Barcelona, que va finalitzar amb 126,5. Per la seva banda, l'entitat amfitriona, el Playas de Castelló, va completar el podi amb 124. Aquestes tres formacions van demostrar que són molt superiors a la resta, ja que el quart classificat, l'AD Marathon madrileny, només en va obtenir 74. Cinquè va ser l'AA Catalunya, amb 71, sisè el Grupompleo Pamplona, amb 69, setè el Simply Scorpio aragonès, amb 60, i vuitè l'Avinent Manresa, que es va quedar amb 56.

Sisenes a tres proves per al final

Les manresanes van demostrar en tot moment que eren del tot mereixedores de ser entre els vuit millors conjunts d'Espanya, i no es van despenjar en cap moment. Fins i tot van arribar a ser sisenes quan faltaven tres proves per al final de la trobada (llançament de javelina i els relleus de 4x100 i 4x400 metres). A més, les bagenques van signar un seguit de grans actuacions. La primera d'elles és la de Blanca Garcia en javelina, que va aconseguir un llançament de 42.46 metres que va esdevenir un nou rècord absolut de Manresa. En aquesta prova també hi va prendre part la igualadina Èlia Pascual, del Playas Castelló, que va finalitzar sisena amb una marca de 42.50.

L'únic podi, obra de Mar Juárez

També va igualar la millor marca de la capital bagenca Mònica Clemente en el salt de perxa, ja que es va enfilar fins als quatre metres. Un altre gran registre va ser el de la jove Laia Solà, que va establir un nou rècord de Manresa juvenil en els 100 metres llisos. Pel que fa a resultats, la marxadora Mar Juárez va signar l'únic podi de les bagenques, ja que va ser tercera amb una marca de 22:55.5, només superada per Lidia Sánchez-Puebla (Playas de Castelló), que es va endur la prova, i Ainhoa Pinedo (AD Marathon), que va finalitzar segona. Altres registres destacables van ser la marca personal de Júlia Quevedo en el triple salt i el relleu de 4x400, que integraven Meritxell Tarragó, Àngela López, Eulàlia Torrescasana i Marina Petkova.

Actuació de notable alt

El director esportiu de l'Avinent Manresa, Joan Lleonart, va comentar que «l'actuació a la trobada final és de notable alt. Hem acabat molt contents de la nostre feina, ja que en cap moment ens hem despenjat de les rivals, i això té molt mèrit». Pel que fa a la valoració global de la temporada a Divisió d'Honor, Lleonart creu que «hem estat de matrícula d'honor. Hem arribat molt amunt, i costarà mantenir el nivell en les properes temporades».