L'equip femení de l'Avinent Manresa ha completat enguany la millor temporada de la seva història i s'ha convertit en el vuitè millor conjunt estatal després de la trobada final a l'estadi Gaetà Huguet de Castelló de la Plana.

Tot això, però, no hagués pogut ser possible sense la gran feina prèvia de les bagenques en les dues trobades classificatòries, on van obtenir sengles segones posicions. La primera d'elles es va disputar a la mateixa ciutat i va acabar amb una contundent victòria de les amfitriones, que van acumular un total de 255 punts, seguides de les manresanes, amb 153, del Joventut Atlètica Elx, amb 148, i el Piélagos, amb 141. En aquest quadrangular inicial l'Avinent va aconseguir una victòria parcial, la de Mar Juárez en els 5.000 metres marxa, i un total de catorze podis.

Amb aquests tres primers punts, el conjunt bagenc tenia davant seu la possibilitat real de classificar-se per primer cop a la seva història per a la trobada final de Divisió d'Honor. A més, van poder disputar la segona trobada a casa,, al Congost. En aquesta, les manresanes van tornar a estar a un gran nivell i van obtenir el bitllet per a la fase pel títol quan faltaven dues proves per al final, superant l'Unicaja Jaén i el Ría Ferrol.