Andrea Dovizioso va aconseguir ahir la seva segona victòria consecutiva de la temporada en vèncer el Gran Premi de Catalunya de MotoGP en el circuit de Barcelona a Montmeló. Els catalans Marc Márquez i Dani Pedrosa, de Repsol Honda, van completar el podi. El líder del mundial Maverick Viñales va acabar desè però segueix liderant la classificació amb set punts d'avantatge sobre Dovizioso.

En la sortida, Pedrosa es va situar a la primera posició avançant a Jorge Lorenzo. La cara més amarga de la cursa la van protagonitzar Valentino Rossi i Viñales, que van sucumbir als problemes amb els pneumàtics que van arrossegar durant tots els entrenaments. L'italià va rodar en la desena posició i Viñales en la quinzena, molt lluny dels seus llocs habituals.

Gairebé al final de la sisena volta, al revolt deu, Marc Márquez va fer un espectacular interior a Jorge Lorenzo per posar-se líder. Aquesta mateixa acció la va realitzar Pedrosa just uns instants després, sense que el triple campió del món de MotoGP de Ducati reaccionés. El mallorquí va perdre la concentració i també el va avançar l'italià Dovizioso, el seu company d'equip.

Pedrosa va aguantar líder de la carrera fins al començament de la dissetena volta, quan per velocitat i a la mateixa recta de meta Andrea Dovizioso es va posar primer i poc després Marc Márquez va esperar una oportunitat clara per superar el seu company a Repsol Honda i evitar que l'italià s'escapés camí de la seva segona victòria consecutiva de la temporada.

Per darrere, Jorge Lorenzo va començar a remuntar posicions en les últimes voltes per doblegar Danilo Petrucci, que va acabar per terra, Jonas Folger i Johann Zarco i instal·lar-se en la quarta plaça, que ja no va poder millorar ja que la resta de pilots estaven massa lluny.

Per altra banda, en moto 2, Àlex Márquez va dur a terme una escapada en solitari des de la pole i va assolir la seva segona victòria de la categoria després del triomf de Jerez al mes de maig. Mattia Pasini i Thomas Luthi el van acompanyar al podi.

En moto 3, les tres primeres posicions es van decidir en l'última volta. El mallorquí Joan Mir va superar a Martín i Fenati quan s'estava a punt d'acabar el Gran Premi de Catalunya.